Nea Radio

Sammen mot nedklassifisering av kommunale veger i boligfelt

NEDKLASSIFISERING: Velforeninger i Selbu står sammen mot nedklassifisering av kommunale veger i boligfelt.

- Det bør være i kommunens interesse å skape bolyst, for å kunne ha positiv befolkningsvekst. Da er det viktig å være en attraktiv kommune for innflyttere, samt at man klarer å beholde de som allerede har valgt å bosette seg i Selbu kommune, skriver flere velforeninger i et felles leserbrev.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Vi har hatt et felles møte for velforeningene for å drøfte denne saken, da vi alle er berørte av et eventuelt vedtak.

Vi stiller oss spørrende til likhetsprinsippet kommunen legger til grunn for denne saken. En eventuell privatisering vil føre til en ubalanse i kostnad avhengig av hvor mange husstander som deler hver enkelt veg. Det er også kommunale veger i boligfelt som ikke blir berørte, som skaper en ulikhet innad i boligfeltene.

Det bør være i kommunens interesse å skape bolyst, for å kunne ha positiv befolkningsvekst. Da er det viktig å være en attraktiv kommune for innflyttere, samt at man klarer å beholde de som allerede har valgt å bosette seg i Selbu kommune. Kommunen har et solidarisk ansvar for å gjøre Selbu til en kommune man ønsker å bo i. Det er mange kommunale tomter lagt ut for salg i boligfelt, eventuell privat veg vil ikke være et godt salgsargument.

Boligfelt er bebodd av personer uten spesiell tilknytning til hverandre som nå eventuelt må samarbeide om drift av veg, som de færreste har kompetanse til. Det vil være samfunnsøkonomisk kostbart å drifte veglag der man potensielt er uenige om vegstandard, pris og hva som skal gjøres på dugnad. Driften må foregå på frivillig basis, på fritiden. Vi mener det vil kreves mer tid og ressurser å drive et stort veglag i boligfelt enn på en privat gårdsveg.

Dette blir eventuelt en nedbygging av infrastruktur, og vi går mange tiår tilbake i tid. Å gå fra profesjonell forvaltning til dugnadbasert vedlikehold vil slå negativt ut på vegstandarden. Vil det kreves en standard på privat veg fra kommunen? Det bor vesentlig flere langs en veg i boligfelt enn på en gårdsveg, og både post, hjemmesykepleie og søppelbiler skal frem.

Vil kommunen oppruste vegene før en eventuell overtakelse, og hva vil dette koste kommunen?

Likt for alle vil det ikke bli med et eventuelt vedtak i denne saken, med så mange unntak og forskjeller i husstander og lengde på veg. Er dette den rette måten å spare inn penger på, med tanke på den negative effekten Selbu kommune kan få i forhold til bosetting av nye beboere samt beholde de vi har?

Molia Velforening,
Mosletta Velforening,
Tømra Velforening,
Hårstadbakkene Velforening,
Kyllo Velforening,
Sjøvoll og Kvellohaugen Velforening,
Haugaringen Velforening,
Fuglem boligfelt,
Draksten Velforening
beboere i Botnlia,
beboere i Voksmyra
og
Rødbergvegen/Skulbakken Velforening

NEDKLASSIFISERING: - Hvem skal brøyte, spør velforeninger i Selbu, som nå står sammen mot nedklassifisering av kommunale veger i boligfelt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...