Nea Radio

Fastlegekrisen:

Samlet styre i Røros AP: Vi ønsker Fjorden som varaordfører

Foto: Nils Kåre Nesvold

Leder i Røros Arbeiderparti Jon Anders Kokkvoll sier at det er et samlet styre som står bak ønsket om at Hilde Fjorden skal være varaordfører i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Styret i Røros AP har vært kjent med utfordringene vedrørende den generelle bemanningen ved legekontoret og hva en permisjon ville bety.

- Et samlet Røros AP ønsket Hilde Fjorden som varaordfører i de månedene ordfører Isak Busch hadde permisjon, sier Jon Anders Kokkvoll.

Utgangspunktet var at Hilde Fjorden søkte 100 prosent permisjon for å være varaordfører i 40 prosent. Etter en intern drøfting på legekontoret endte det med at Hilde fortsatt jobber 50 prosent og ikke tar full permisjon som hun ønsket i utgangspunktet.

- Og det er rett som de sier, forutsetning for å ta permisjon og ta vervet var at det kom en vikar, sier Kokkvoll videre.

Kommunen har ikke lyst ut noe vikariat. Det er kun ett vikariat og to faste stillinger som er utlyst.

Dette betyr i realiteten en reduksjon på 30 prosent da Fjorden har en 80 prosent stilling i utgangspunktet, og ikke en reduksjon på 40 prosent i legeressurs som beskrevet i oppslaget. Hilde har rett til permisjon for å ivareta et viktig politisk verv.

Hør intervjuet med Jon Anders Kokkvoll her;

ARKVIFOTO: Anita Sivertsgård

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...