Nea Radio

Nea Radio

Støtte til kulturtiltak og samisk litteratur

STØTTE: Sametingsrådet med støtte til kultur og litteratur. Her sametingsråd Henrik Olsen. Foto: Kenneth Hætta

Sametingsrådet har innvilget 441 000 kroner i støtte til både små og store kulturtiltak, samt 878 000 kroner til utgivelse av samisk litteratur.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Blant annet har Stiftelsen Samisk musikkfestival i Kautokeino fått 200 000 kroner i støtte for å videreutvikle ideen om å remastre eldre Sámi Grand Prix-sanger.

Stiftelsen Samisk musikkfestival gjorde dette i 2019 i forbindelse med at det var 30 år siden Sámi Grand Prix ble arrangert for første gang. Ideen er at man får unge artister og produsenter til å lage en nyinnspilling av gamle klassikere og de hadde både utgivelser og konserter der disse nye miksene ble fremført. SMF ser nå potensialet i å arbeide med å utvikle konseptet, både for å løfte frem nye, unge artister og produsenter, men også for å samarbeide med andre samiske festivaler - i denne omgang Márkomeannu.

– Dette er et veldig spennende prosjekt som vil være med på å utvikle både Samisk musikkfestival og Márkomeannu, i og med at de er med som samarbeidspartnere i prosjektet. I tillegg vil det være med på å løfte frem joik på flere scener, siden det er etablert et samarbeid blant annet med Riksscenen også, sier sametingsråd Henrik Olsen (NSR).

I 2020 skal i tillegg Stiftelsen Samisk musikkfestival ha fokus på å rekruttere kvinnelige produsenter og skal gjennom workshops og med mentorer utvikle flere musikkprodusenter i Sápmi.

– At det er fokus på å rekruttere flere musikkprodusenter, og spesielt kvinnelige produsenter, gjør at dette er et prosjekt som i tillegg vil være med på å utvikle det samiske artist- og kunstmiljøet generelt i Sápmi. Dette er et godt eksempel på hvordan vi gjerne ser at våre samiske institusjoner er med på å øke kompetansen også utenfor egen institusjon.

Støtte til utgivelse av samisk litteratur

Sametingsrådet har også gitt støtte til utgivelse av samisk litteratur. Det er blant annet gitt 331.000 kroner i støtte til Solum Forlag AS til oversettelse av Kathrine Nedrejords roman “Det Sara skjuler”.

– Kathrine Nedrejord er en forfatter som tar opp temaer som er vanskelig å snakke om. I denne ungdomsromanen er tematikken voldtekt og overgrep som skjer etter en fest, og boka utspiller seg i Karasjok. Boka har allerede fått gode kritikker, og vi håper at den vil kunne bidra til mer debatt om temaet når den også kommer på nordsamisk, sier Olsen.

Neste søknadsfrist på tilskuddsordningen til produksjon av samisk litteratur er 1. mars 2020. Tilskuddsordningen til kulturtiltak har åpen søknadsfrist.

Lite til sørsamisk område

En oversikt over innvilgede tiltak viser at svært lite av de totale støttemidlene går til sørsamisk område denne gang.

STØTTE: Her er oversikt over bevilgede tiltak. Foto: Sametingsrådet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...