Nea Radio

Norgesmester i kultur

Sverre Fjellheim mottok lørdag Røros kommunes kulturpris for 2016. Foto: Aino Danielsen

Lørdag mottok Sverre Fjellheim Røros kommunes kulturpris.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2017 kl 12:30

– Fjellheim er en pionér som har ment at den beste måten å fortelle den riktige historien på er å bygge den på dokumentasjon, kunnskap og fakta, sa kultursjef Morten Tøndel under overrekkelsen.

Sverre Fjellheim fikk prisen for sitt engasjement og utrettelige arbeid knyttet til dokumentasjon, forskning, forvaltning og formidling av samisk kultur og historie. Tildelingen av prisen ble gjort i forbindelse med feiring av samenes nasjonaldag på Rørosmuseet.

Han viste både ydmykhet, stolthet og humor i sin takketale, og forteller at nyheten om tildelingen fra ordføreren i desember kom helt uventet på han.

LES OGSÅ: Kulturprisen til Sverre Fjellheim

- Røros har blitt kåret til årets kulturkommune fem år på rad, så når man får kulturprisen for Røros kommune så kan man nærmest betraktes som norgesmester i kultur. Dette sier Morten Tøndel, som lørdag overleverte prisen til Fjellheim på Rørosmuseet.

– Jeg er svært glad for prisen, men jeg har et ambivalent forhold til slike priser, sier Fjellheim:

Sverre er ydmyk og fornøyd med å mottatt kulturprisen.

Kulturprisen ble overrakt av kultursjef i Røros, Morten Tøndel.

– Sverre Fjellheim har brukt store deler av livet sitt til å forske, dokumentere og formidle samisk kultur og historie. Han er en pionér som har gått foran. Fjellheim har ment at den beste måten å fortelle den riktige historien på er å bygge den på dokumentasjon, kunnskap og fakta. Han setter etterrettelighet og grundighet som viktige elementer i sitt arbeid, sa Tøndel blant annet:

Hør både tildelingen av prisen ved kultursjef Morten Tøndel, og takketalen til Sverre Fjellheim.

Sverre var også en del av Bergstadens fotoklubb sin utstilling "Jieleme" som finner sted på Rørosmuseet fram til mai. Foto: Aino Danielsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...