Nea Radio

Nea Radio

Elin klar for MGP med electrojoik

Elin Kåven, Tråante 2017 Foto: Stig Arne Somby

Elin & The Woods er klar for MGP med sangen First step in faith/Oadjebasvuhtii. Den samiske sangeren Elin og musikkprodusent Robin Lynch er kar for MGP.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2017 kl 07:13

Det er også Victor Borge (ny selbygg, eks TNT) og Åge Sten Nilsen (Henrik Fuglem-fan) i Ammunitioen med "Wrecking Crew".

Elin Kåven fra Karasjok og Victor Borge er begge klare for MGP 2017, men konkurrerer mot hverandre:

Elin & The Woods består av sangeren Elin Kåven og musikkprodusent Robin Lynch. Kåven synger på samisk og joiker. Hun har gitt ut tre kritikerroste soloalbum på sitt tyske plateselskap og har turnért i 12 land de siste 10 åra.

Robin Lynch er en anerkjent musiker, låtskriver og musikkprodusent som har skrevet og produsert hitlåter blant annet til Pink, Jessie J og Cher. Han var også med og skrev Margaret Bergers MGP-vinnerlåt «I Feed You My Love» i 2013, som senere nådde en fjerdeplass i Eurovision Song Contest.

De fant hverandre i 2015 gjennom deres felles interesse for natur, det nordiske og urmennesket. Siden da har de jobbet med dette prosjektet hvor hovedfokus er å finne tilbake til røttene og kontakten til jorden. De kaller musikken electrojoik som består av elektronisk musikk med tunge rytmer og joik.

Navnet Elin & The Woods ble til da Elin gjentatte ganger sa til Robin:

– Jeg må ut å snakke med skogen før jeg bestemmer meg.

Slik ble det til at skogen hadde en stor innvirkning på prosjektets fremgang.

«First Step In Faith / Oadjebasvuhtii»

Tekst og melodi: Elin Kåven og Robin Lynch.

Hør Stig Arne Sombys intervju med Elin.

Victor Borge har lang fartstid som bassist i TNT. Nå har han flyttet til Selbu og ble i 2013 med i Åge Sten Nilsens AMMUNITION.

Åge har fartstid i Wig Wam og underholdt hele Norge med hyllester av Queen, der Selbus Henrik Fuglem etter hvert ble en sentral vokalis.

Nå har Åge Sten Nilsen med seg Med seg fem artister med god fartstid innen rock og heavyrock. Trommeslageren Magnus Ulfstedt og låtskriver og produsent Erik Mårtensson fra Stockholm. Bassisten Victor Cito Borge tidligere bassist i TNT. Lasse Finbråthen ble med fra Wig Wam på keyboard og gitarist Jon Pettersen har tidligere jobbet med Åge på hans suksessfulle Queen-turné.

Siden oppstarten, har han og gitarist Erik Mårtensson skrevet nye rockelåter som er litt røffere i stilen enn tidligere. I 2015 utga AMMUNITION sitt første album SHANGHAIED, som mottok god kritikk i rockemiljøet.

I MGP 2017 skal de fremføre «WRECKING CREW», som er komponert og skrevet av frontfigur Åge Sten Nilsen og Erik Mårtensson.

«WRECKING CREW»

Tekst og melodi: Erik Mårtensson og Åge Sten Nilsen

Ammunition, med bassist Victor Borge klar for MGP 2017. Foto: NRK

Internasjonal jury

Å sørge for at Norge stiller med et bidrag som kan bli godt likt også utenfor våre egne grenser er et klart mål – særlig etter det skuffende resultatet i 2016, da Agnete Johnsens «Icebreaker» ble slått ut i semifinalen.

Derfor er det gjort endringer foran årets norske finale. En internasjonal jury skal være med på å velge ut hvilke fire låter som skal nå den såkalte Gullfinalen.

I selve finalen vil det utelukkende være norske publikumsstemmer som avgjør hvilket av de fire finalebidragene som skal representere Norge i Kiev i mai.

Her er artistene:

1. Ammunition - «Wrecking Crew»

Åge Sten Nilsen har representert Norge en gang tidligere, som frontfigur i Wig Wam. Bandet nådde en niende plass i Eurovision 2005. Bandet Ammunition ble startet opp i 2013.

2. Ulrikke - «Places»

(Artist: Ulrikke Brandstorp)

Ulrikke har fartstid fra flere musikkprogrammer på TV, som «Idol», «The Voice» og «Beat for Beat». Hun har også vært korist i «Norske Talenter» og «Idol Jr.». «Places» har hun skrevet sammen med en annen Idol-deltaker, Tony Alexander Skjevik.

3. Amina Sewali - «Mesterverk»

Sewali er en allsidig artist med erfaring som musiker, komponist, manusforfatter og skuespiller. Hun har blant annet stått på scenen som Solveig i Nationaltheatrets oppsetning av Peer Gynt. Hun deltar i MGP med en egenkomponert sang.

4. JOWST - «Grab The Moment»

JOWST kommer fra musiker Joakim With Steens navn. I tillegg til å være artist har Steen jobbet som lydtekniker siden 2011. Sammen med vokalisten Aleksander Walmann deltar han i den norske MGP-finalen med låten «Grab The Moment».

5. Kristian Valen - «You & I»

Artisten og komikeren debuterer i MGP med låten «You & I», som han har skrevet og komponert selv. TV 2 har tidligere spekulert i at Valen er blant årets MGP-artister, og det viser seg å stemme. Valen var ikke tilstede under presentasjonen tirsdag, men ble lansert som dagens store overraskelse. Valen ble overtalt til å delta av MGP-sjef Jan Fredrik Karlsen.

6. Elin & The woods - «First step in faith/Oadjebasvuhtii»

(Artister: Robin Lynch og Elin Kåven)

Elin & The Woods består av sangeren Elin Kåven og musikkprodusent Robin Lynch. Kåven synger på samisk og joiker. Hun har gitt ut tre kritikerroste soloalbum på sitt tyske plateselskap, og har turnért i 12 land de siste 10 årene. Samarbeidet mellom Kåven og Lynch begynte å 2015.

7. Jenny Augusta - «I Go Where You Go»

Jenny Augusta begynte scene-karrieren med å opptre med klassiske stykker av blant andre Grieg, Mozart og Harald Sæverud. Med låter som blant andre «Drit og dra» og «All your friends are dead» gjorde Jenny Augusta seg godt bemerket på «Norske talenter» på TV2 høsten 2015. «I go where you go» har hun skrevet selv med hjelp av Inga Þyri Þórðardóttir.

8. Ella - «Mamma boy»

(Artist: Elin Kristiansen)

Ella har holdt på med dans og musikk så lenge hun kan huske, og sier at MGP har fulgt henne hele livet med – med egne tolkninger av blant andre Carola, Ketil Stokkan og ABBA. Men det er rockesjangeren som ligger hjertet hennes nærmest. Ella synger «Mamma Boy» som er skrevet av Per Kristian Ottestad og Ida Maria.

9. Rune Rudberg Band - «Run Run Away»

Rune Rudberg slo gjennom med låten «Ut mot havet» i 1988 og har solgt nærmere 200.000 plater. Rune Rudberg har deltatt i MGP fem ganger tidligere, og returnerer nå til konkurransen med band og låten «Run, Run Away». Sangen er skrevet og komponert av Peter Danielson, Åsa og Mars Larsson..

10. In Fusion - «Nothing Ever Knocked Us Over»

Trioen In Fusion består av Miriam LaBreche (28), Nina Grødahl (26) og Saima-Iren Mian (26). Gruppen skal fremføre «Nothing ever knocked us over», som er skrevet av Gustav Euren, Danne Atlerud, Niklas Arn, Ulrik Eurén og Cissi Kallin.

(Kilde: NRK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...