Nea Radio

– Samarbeidet skal fortsette

Elektrisk: Stemningen på Banken bar var til å ta og føle på under Stjørdal Senterpartis valgvake. Foto: Anne Gundersen

Ivar Vigdenes (Sp) er krystallklar: Den brede konstellasjonen har vært en berikelse for Stjørdalspolitikken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Valgresultatet for Stjørdal Senterparti ble intet mindre enn historisk. Hele 38,7 prosent av stemmene gikk til det sittende ordførerpartiet.

– Det er rett og slett rørende, sa Vigdenes etter at alle stemmene var talt opp og det ble klart at partiet øker sin andel representanter i kommunestyret med 11,4 prosent og nå sitter med hele 16 mandater. Den borgerlige blokken er dermed sterkt styrket i kommunen, men Vigdenes er klar.

– Det brede borgerlige flertallet skal fortsette å samarbeide, selv om vi strengt tatt ikke må det for å få flertall. Det har vært en berikelse for Stjørdalspolitikken, særlig etter at MDG kom inn, så dette er det ingen grunn til å endre på.

Vil være mer blå

FrP står på stedet hvil og fortsetter med to representanter i kommunestyret.

– Med et så sterkt resultat for Senterpartiet håper jeg de vil vurdere å samarbeide kun med oss og Høyre, sier FrP-leder Nelly Lian.

– Jeg ønsker meg det fordi det vil være av betydning når det kommer til fordelingen av utvalg og komiteer og det er viktig for oss.

Høyre tilbake

Høyre mister to av sine representanter i kommunestyret, noe varaordfører Ole Hermod Sandvik setter liten pris på.

– Vi har sett at dette er en nasjonal tendens. Det gjelder for hele landet at de to partiene som tradisjonelt har vært størst svekkes og jeg syntes selvsagt det er synd at det også rammer oss.

SV-thriller

SV, i likhet med Rødt, går opp fra en til to representanter i kommunestyret. For SV er dette ekstra spennende. Der er nemlig ingen kandidater kumulerte, noe som betyr at personstemmer vil være avgjørende for hvilke av kandidatene på lista som får sin faste plass på rådhuset. Senterpartiet har kun kumulert førstekandidaten, så også her er spenningen stor i påvente av at personstemmene skal bli offisielle.

Venstre taper ett mandat, mens KrF beholder sitt ene. Også MDG øker fra en til to representanter. Arbeiderpartiet taper også i Stjørdal og mister fem mandater og ender dermed med 11.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...