Nea Radio

Pressemelding:

Samarbeid mellom utdanning og arbeidsliv

Leder for hovedutvalg utdanning, Kari Anita Furunes. Foto: Anette Fossmo

Ønsker økt samarbeid mellom utdanning og arbeidsliv.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Har du en god ide til samarbeidsprosjekt mellom arbeids- og næringsliv og utdanningssektoren? Fylkeskommunen kan nå støtte prosjektet med opp til 500 000 kroner.

I alt er det satt av tre millioner kroner som skal stimulere til økt kontakt mellom utdanning og arbeids- og næringslivet. Bakgrunnen for tiltaket er den voksende utfordringene med å rekruttere kompetent arbeidskraft i arbeids- og næringslivet.

Det er krav om egenfinansiering på minst 50 prosent, og det kan søkes opp til 500.000 kroner. Det åpnes for prosjekter på alle nivåer i oppvekst- og utdanningssektoren; barnehage, barneskole, ungdomsskole, videregående skole, høyere yrkesfagskole og høyskole/universitet. Søknadsfrist er 1. november.

- Denne type samarbeidsprosjekt gir barn og unge kunnskap om, identifikasjon med og stolthet over lokalt arbeids- og næringsliv. Målet er at de unge skal se muligheter for en framtid og yrkeskarriere i sin hjemkommune og sitt hjemfylke, sier fylkesdirektør for plan og næring, Kirsten Indgjerd Værdal.

Fylkeskommunen ønsker langsiktige satsinger og inviterer lokale partnerskap til å søke utviklingsmidler til samarbeidsprosjekter i egen kommune eller region.

- Vi ønsker nyskapende prosjekter som gir læring både for en selv og andre, sier fylkesdirektør for utdanning Vegard Iversen.

Fylkeskommunen ønsker dialog med søkere om innhold og gjennomføring av prosjektene. Der det er hensiktsmessig deltar fylkeskommunen gjerne i referanse-/styringsgruppe.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...