Nea Radio

Den gamle skole i Hegra:

Salome er årets utstiller

Historiske motiver: Salome Bremset er årets utstiller på Den gamle skole i Hegra. Her er hun sammen med Joakim Kårstad, en av de såkalte Metalldetektorbrødrene. Foto: Anne Gundersen

Hun er halvt persisk og halvt russisk. Nå maler Salome Bremset bilder fra norsk historie.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Salome Bremset er årets utstiller på Den gamle skole i Hegra og motivene i de fargesprakende maleriene er hentet fra vikingtid og opp mot 2. verdenskrig.

– Jeg er veldig interessert i Norges historie, så det ble naturlig for meg å bruke kreativiteten min på denne måten.

Utstillingen er en salgsutstilling, og Salome forteller at det har vært stor interesse for bildene, sier Salome som har hatt flere vellykkede utstillinger i Stjørdalsområdet tidligere.

– Det har vært veldig bra, og det er kanskje særlig bildene med vikingmotiver som vekker størst oppmerksomhet.

Saken fortsetter under lydklippet:

Passer utmerket

Joakim Kårstad er en av de såkalte Metalldetektorbrødrene, gutta som kom over den store bronsealderskatten i Hegra for et par år siden. Han mener at nettopp bildene til Salome passer svært godt i Den gamle skole.

– Det er jo dette det handler om, norsk historie fra langt tilbake i tid og fram til i dag. Så en mer passende kunstner enn dette kunne vi nesten ikke valgt.

Mye på gang: Joakim Kårstad lover en rekke spennende prosjekter fra Metalldetektorbrødrene i tiden som kommer. Foto: Anne Gundersen

Mye spennende på gang

Joakim framhever Hegra Historielag når det gjelder å holde liv i drifta på Den gamle skole.

– De gjør en enorm innsats for dette bygget og miljøet rundt.

Selv har han og brødrene mange jern i ilden og lover spennende prosjekter utover sensommeren og høsten.

– Jeg kan egentlig ikke si så mye nå. Men når den tid kommer, både tror og håper jeg at publikum syntes disse prosjektene er like spennende som det vi syntes de er, smiler han.

Utstillingen er åpen hver helg, sommeren gjennom.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...