Nea Radio

Kommunestyret snur:

Kutt i skoleskyssen for Sveberg behandles på nytt

Snur: Kommunestyret i Malvik vil behandle saken om skoleskyssordning for elever på Sveberg på nytt. Foto: Arkiv

505 innbyggere skrev under. Da vedtok kommunestyret i Malvik å behandle saken om kutt i skoleskyssen på Sveberg på nytt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rådmannen avviste først innbyggerforslaget der kravet var å bevare skoleskyssordningen for elever ved Sveberg skole. Begrunnelsen var at saken har blitt behandlet tidligere under budsjettprosessen knyttet til handlings- og økonomiplanen i kommunen.

I forslaget ønsket innbyggerne at ordfører og kommunestyre tok en ny vurdering. Bakgrunnen var det de mente var en ufullstendig saksutredning før vedtaket ble fattet.

Hele 505 innbyggere hadde skrevet under på oppropet.

Når kommunestyret mottar et innbyggerforslag, skal det ta stilling til om innbyggerforslaget er innenfor kravene som stilles til et innbyggerforslag i henhold til kommunelovens bestemmelser. I dette tilfellet var kravene oppfylt.

Høyre og Arbeiderpartiet gikk sammen om å forfatte forslaget som til slutt fikk medhold av flertallet:

Innbyggerinitiativet - «skoleskyss mellom Sveberg og Hommelvik ungdomsskole» tas til behandling snarest, hvor økonomiske og eventuelt andre konsekvenser er utredet.

– Vi i Arbeiderpartiet mener alle innbyggerforslag skal bli tatt på alvor da disse er viktige for lokaldemokratiet, sier Arbeiderpartiets Helene Wean.

– Vi synes derfor at rådmannens begrunnelse for å avvise ikke er god nok. Vi vil ha et grundigere saksframlegg som belyser alle sider av saken, slik at vi kan ta avgjørelser på de riktige premissene.

Høyres Eva Lundemo la også vekt på viktigheten av innbyggernes engasjement i lokalpolitikken.

– Først av alt, honnør til engasjerte innbyggere. Som folkevalg er det viktig å lytte til innbyggerne. I dag skulle vi bestemme om saken har vært tilstrekkelig behandlet tidligere, eller ikke. Omkamper er det ingen som liker, men dette er ingen omkamp da dette kun har vært en del av budsjettprosessen. Altså ikke det jeg vil kalle en reel behandling. Jeg er derfor glad for at også flertallet var enige og saken skal dermed behandles politisk.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...