Nea Radio

Saepmie Pride 2019 til Tråante/Trondheim

SAEPMIE PRIDE: Saepmie Pride 2019 på veg til Tråante/Trondheim. Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell (bildet) er en av fem i arrangementskomiteen. Foto: Andreas Leonardsen

Om knappe to uker braker årets Saepmie Pride løs. Den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh står bak arrangementet i samarbeid med blant annet Trondheim Pride.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh som står bak arrangementet i samarbeid med blant annet Trondheim Pride. Fra torsdag 12. til søndag 15. september avholdes panelsamtaler, diskusjoner, foredrag, poesislam, konserter, og ikke minst oppstartsmøte for en ny skeiv, samisk organisasjon.

- Rettigheter for lhbtis+ personer verken var eller er en selvfølge, og dette gjelder også i det samiske samfunnet. Derfor arrangerer vi Saepmie Pride, forteller to av deltagerne i årets arrangementskomite, Dávvet Bruun-Solbakk og Elisabeth Stubberud (Lhbtis+ står for lesbiske, homofile, bifile, trans, interkjønnpersoner, skeive og andre som definerer seg utenfor hetero- og cis-normen.) De gleder seg stort til festivalen og ønsker skeive samer så vel som andre interesserte velkommen på festivalen.

Saepmie Pride har ikke tidligere vært arrangert i sørsamisk område på norsk side. Arrangementet kan derfor sies å spille en viktig del i den pågående samiske revitaliseringen en ser i sørsamisk område, med Tråante/Trondheim som et sentralt sted i denne revitaliseringen. Saepmie Pride og Noereh samarbeider også med Samisk Arena Tråante om et av arrangementene.

Saepmie Pride rullerer mellom norsk, svensk og finsk side av Saepmie og har vært arrangert årlig siden 2014. Årets arrangementskomite består av Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell, Dávvet Bruun-Solbakk, Elisabeth Stubberud, Elen Ravna og Ronja Vaara.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...