ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Saepmie Pride 2019 til Tråante/Trondheim

SAEPMIE PRIDE: Saepmie Pride 2019 på veg til Tråante/Trondheim. Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell (bildet) er en av fem i arrangementskomiteen. Foto: Andreas Leonardsen

Om knappe to uker braker årets Saepmie Pride løs. Den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh står bak arrangementet i samarbeid med blant annet Trondheim Pride.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh som står bak arrangementet i samarbeid med blant annet Trondheim Pride. Fra torsdag 12. til søndag 15. september avholdes panelsamtaler, diskusjoner, foredrag, poesislam, konserter, og ikke minst oppstartsmøte for en ny skeiv, samisk organisasjon.

- Rettigheter for lhbtis+ personer verken var eller er en selvfølge, og dette gjelder også i det samiske samfunnet. Derfor arrangerer vi Saepmie Pride, forteller to av deltagerne i årets arrangementskomite, Dávvet Bruun-Solbakk og Elisabeth Stubberud (Lhbtis+ står for lesbiske, homofile, bifile, trans, interkjønnpersoner, skeive og andre som definerer seg utenfor hetero- og cis-normen.) De gleder seg stort til festivalen og ønsker skeive samer så vel som andre interesserte velkommen på festivalen.

Saepmie Pride har ikke tidligere vært arrangert i sørsamisk område på norsk side. Arrangementet kan derfor sies å spille en viktig del i den pågående samiske revitaliseringen en ser i sørsamisk område, med Tråante/Trondheim som et sentralt sted i denne revitaliseringen. Saepmie Pride og Noereh samarbeider også med Samisk Arena Tråante om et av arrangementene.

Saepmie Pride rullerer mellom norsk, svensk og finsk side av Saepmie og har vært arrangert årlig siden 2014. Årets arrangementskomite består av Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell, Dávvet Bruun-Solbakk, Elisabeth Stubberud, Elen Ravna og Ronja Vaara.

Nøkkelord

ANNONSE