Nea Radio

Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Koronavaksinering:

Trondheim dårligst i landet

Over 50 prosent av den voksne befolkningen over 18 år er vaksinert med 2. dose Covid-19 vaksine. I Trondheim går det derimot ikke like raskt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fredag kom beskjeden om at Norge har blitt tildelt litt over 1 million flere koronavaksinedoser av typen Moderna. Dette kan bety at flere nordmenn får Moderna som 2. dose, noe som er helt uproblematisk ifølge assisterende direktør ved Folkehelsinstituttet, Geir Bukholm.

– Koronavaksinene fra Pfizer og Moderna er likeverdige og det går helt fint å kombinere de to vaksinene til første og andre dose. Vaksinene er utviklet etter samme metode og er svært gode vaksiner i forhold til både effekt og sikkerhet, sier Bukholm til Folkehelseinstituttet (FHI).

Trondheim dårligst i landet

Hittil har 3 756 900 blitt vaksinert med 1. dose, og 2 154 599 blitt vaksinert med 2. dose, ifølge de siste oppdaterte tallene fra FHI fredag. Dette tilsvarer henholdsvis 87,2 og 50,3 prosent av den voksne befolkningen over 18 år.
I Trøndelag er 88,4 prosent vaksinert med 1. dose, og 47,8 prosent vaksinert med 2. dose.

Flere steder i Trøndelag går det svært godt med vaksineringen, og best går det i Rennebu. Rennebu har hittil vaksinert 91,5 prosent av befolkningen med 1. dose, og hele 72,7 prosent med 2. dose. Kun Karasjok med sine 76 prosent har større andel vaksinert med 2. dose.

Et utvalg av trønderske kommuner, samt Trøndelag samlet sett.
Kilde: Folkehelseinstituttet


Vaksineringen går derimot ikke like godt andre steder i Trøndelag. Både Frøya og Hitra er blant landets 18 kommuner som har vaksinert under 80 prosent med 1. dose.

Selv om Trondheim har fått vaksinert flere enn landssnittet med 1. dose, er de godt under snittet med 2. dose. Kun 39,7 prosent av befolkningen er vaksinert med 2. dose, og de er sammen med Tromsø dårligst i landet, og de to eneste kommunene under 40 prosent på 2. dose.

Trondheim kommune vil neste uke motta 14 058 Pifzer-doser. I uke 34 mottar kommunen 11 538 doser med Pfizer og 30100 Moderna-doser. Trøndelag mottar i alt 26 460 Pfizer-doser neste uke, og henholdsvis 29 808 og 63 900 Pfizer- og Moderna-doser i uke 34, ifølge FHI sin oversikt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...