Nea Radio

Sa ja til helse- og omsorgssenter

Teknisk sjef presenterte planene for bygging av Øverhagaen bo-, helse og velferdssenter for kommunestyret. Foto: Nils Kåre Nesvold

Røros kommunestyre vedtok torsdag kveld å starte arbeidet med bygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Bygget skal gi 24 heldøgns omsorgsplasser og 21 sykehjemsplasser, og netto byggekostnad er beregnet til 163 millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2017 kl 00:23

Virksomhetsleder og teknisk sjef Dag Øyen presenterte planene for kommunestyret.

Rådmannen gikk inn for alternativ 8 i planen som han mener er det beste alternativet i forhold til utvikling av framtidas omsorgsstruktur og levering av gode tjenester.

Kamp mot kulturminnemyndighetene.

– Det gjør det mulig å drive eksisterende virksomhet i byggeperioden, men innebærer også en kamp mot kulturminnemyndighetene. Vi kan ikke garantere utfallet, sa Øyen.

Alternativ 8 er det dyreste alternativet bygd over tre etasjer med en netto byggekostnad på 188 millioner kroner. Det har også klare utfordringer i forhold til verneverdier og naboer.

Lang debatt

Etter en debatt, som varte bortimot en time, landet flertallet i kommunestyret på alternativ 10 som har en netto byggekostnad på 163 millioner kroner. Dette alternativet krever etablering av midlertidig drift av eksisterende funksjoner.

Vedtaket ble gjort mot fem stemmer (to fra Høyre og tre fra SP).

Bjørn Salvesen (SV) gikk for alternativ 10. Han var redd for at alternativ 8 og 9 ville føre til innsigelser fra vernemyndighetene og forsinke prosjektet.

– Vedtak om oppstart av bygging betyr en stor dag i utviklingen av den framtidige eldreomsorgen i Røros kommune, sa Salvesen.

–Uferdig sak

Per Arne Gjelsvik (V) mente saken var forholdsvis uferdig.

– Ingen av alternativene er noen god løsning. Vi må jobbe mer med dem, sa han, og fikk støtte av Hilde Fjorden (AP).

– Alternativene er ikke godt nok utredet. Det kan også bli uverdig å flytte i midlertidige lokaler, sa hun.

Kristoffer Tamnes (SP) savnet politisk involvering på et tidligere stadium, mens Reidun Roland sa man ikke kommer lengre uansett hvor mange utredninger man har.

Ville utsette saken

Mona Slettum (H) ba om å utsette saken for å få en vurdering av arbeidsforholdene til ansatte, pasientsikkerheten og ivaretakelsen av beboerne under byggeperioden. Hun ønsket også en kartlegging av framtidig behov for sykehjemsplasser før vedtak om alternativer. Utsettelsesforslaget fikk seks stemmer.

– Ved å sette alternativ 10 opp mot alternativ 8 velger vi mellom kulturminnemyndigheter og ansatte, sa hun.

Rådmann Bernt Tennstrand sa at alle alternativene er gode alternativer.

Vil ivareta ansatte

– Rådmannen vil ivareta de ansatte så godt det lar seg gjøre. Men det blir en krevende prosess, sa han.

Jens Ivar Tronshart (Ap) mente Slettums påstand om at flertallet legger større vekt på vernehensyn enn på ansatte ikke kunne stå uimotsagt.

– Det er en påstand som jeg håper vi ikke blir møtt med senere, sa han.

Under votering ble alternativ 8 og 10 satt opp mot hverandre.

Alternativ 10 ble altså vedtatt mot fem stemmer. Alternativet skal ut på anbud, og rådmannen fremmer sak for kommunestyret etter anbudsrunde med fremlagte kostnader før kontraktsinngåelse.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...