Nea Radio

Så er det tid for loppemarked igjen

POPULÆRT: Loppemarkedet i Feragen trekker alltid mye folk Foto: Nils Kåre Nesvold

I helga feirer loppemarkedet i Feragen 10-årsjubileum

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er vanskelig å forklare, selv for arrangøren, hvorfor det årlige loppemarkedet i grenda Feragen i Røros kommune, har blitt så stor suksess.

– Jeg tror vi treffer mange med dette med gjenbruk. Det har blitt mer og mer populært dette med å få bruke opp igjen ting, og like så få dette presentert på den måten vi har klart å få til gjennom så mange år, sier Rolf J. Feragen.

Han er en av ildsjelene som år etter år jobber haugevis med dugnadstimer for å få til arrangementet.

Være eller ikke være

Loppemarkedet, som foregår i samfunnshuset i Feragen, har blitt svært viktig med tanke på å få beholde huset, som brukes til årlige større og mindre arrangement og aktiviteter.

– Det var så viktig at vi hadde spørsmålet om vi kunne ha huset åpent eller ikke, sier Feragen, som røper de to-tre første årene med loppemarked ble brukt til å bygge opp arrangementet til det det har blitt.

– Nå kan det ikke bli stort større, sier han og lover kaffe og kake, i alle fall så lenge beholdninger rekker, til alle som kommer innom på søndag.

Hele regionen

Loppene kommer fra hele distriktet og er man riktig heldig, så kan man gjøre et skikkelig godt kupp. Det finnes det flere eksempler på, i følge Feragen.

Startskuddet for årets loppemarked går lørdag klokken 11.00.

Hør intervju med Rolf J. Feragen her, der han også røper at enkelte har gjort skikkelige kupp opp gjennom årene:

FOTO: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...