Nea Radio

Så DumDum Boys for 12. gang

Superfans: Roy Valsjø (t.v), Petter Meland, Hilde Tangvik og Arne Roger Hansen var på plass på bobilcampen ved Trondeheim Rocks allerede på tirsdag. Foto: Anne Gundersen

Er miljøaktivist Arne Roger Hansen Norges største DumDum Boys-fan? Det er ikke umulig!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Du ser ham ofte i media der han sloss mot vindmøller i regi av Norges Miljøvernforbund. Men når Arne Roger Hansen ikke er på jobb, så er det ikke rent sjelden at det er DumDum Boys som gjelder. Han, samboer Hilde Tangvik og kompisene Roy Valsjø og Petter Meland rigget seg til på bobilcampen ved Trondeheim Rocks allerede på tirsdag for å sikre seg en god plassering.

- Jeg er gammel pønker, vet du. Det er der aktivismen kommer fra, så selvsagt må jeg få med meg absolutt alt her.

Evig ung: Gamle rebeller ruster aldri, noe Prepple Houmb er et bevis på. Det samme kan sies om fansen! Foto: Anne Gundersen

Husokkupasjon

Det er lørdag ettermiddag i bobilen og Roy forteller om den gangen DumDum Boys het Wannskræk og hadde konsert i Folkets Hus.

– Konserten ble avbrutt fordi vi fant ut, sammen med bandet, at vi skulle okkupere det gamle mellageret! Vi dro ned alle sammen for å prøve å redde bygningen fra riving. Tomta skulle ryddes for å gjøre plass til det nye Olavskvartalet og det ville vi ikke ha noe av, ler han. Arne Roger forteller at han ikke fikk med seg Wannskrækk.

– For meg var det den engelske punken som gjaldt den gangen. Jeg husker at da jeg fikk høre Sex Pistols for første gang, da var det gjort og det var ingen vei tilbake.

Saken fortsetter etter lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Antiposør

– Vi var de ekte pønkerne. Vi drev ikke med hanekam og alt det der, vi bare hørte på musikken. Vi så ned på dem som kom litt senere og så på dem som liksompønkere, sier Arne Roger.

– Alt de ville var å pynte seg og det syntes vi ikke noe om. Han forteller at musikken kom først og aktivismen senere.

– Det hørte liksom sammen. Men første gang jeg hørte DumDum Boys, da smalt det. Dette er 12 gangen jeg ser dem live og jeg mener at de uten tvil er Norges beste liveband!

Øyokkupasjon

Petter har en annen DumDum-relatert historie.

– Vi var på festival Vindafjoren, i fossen. Og i vannet der er det ei bitte lita øy. Der sto Arne Roger og jeg og holdt fullt kjør i to timer. Vi to, gamle karene, vi var helt gåen i beina etterpå!

– DumDum Boys var foran oss og 2000 publikummere som egentlig trodde de skulle få en dansebandopplevelse var bak oss, ler Arne Roger.

– Det er utrolig hva en finner på. Det er krevende å være blodfan!

Yr.no har varslet at regnet skal avta og det er på tide å pakke sammen og rusle mot konsertområdet. For der venter heltene nok en gang på Arne Roger Hansen og gjengen.

– Vi snakkes etterpå, sier Arne Roger til Hilde og løper avgårde for å finne seg plass helt framme ved sperringene foran scenen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...