Nea Radio

Russetid

RUSSETID: Janne Kløften, Kamilla Kjøsnes, Sissel Kjøsnes og Ingeborg Renå gleder seg til resten av russetida. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Det er vår, og for noen betyr det russetid. Lærere og elever ved Selbu Videregående skole merker at kvardagen har fått en litt anna vri i det siste.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er vår, og for noen betyr det russetid. Lærere og elever ved Selbu videregående skole merker at kvardagen har fått en litt anna vri i det siste.

Gunn Marit Bondahl er en av de som underviser russen, og hun er godt fornøyd med elevene sine, sjøl om russetida helt klart kommer til utrykk gjennom forkjøla elever og knuteregler som gjerne skulle ha vært gjennomført i timene.

-De er litt mer trøtte enn vanlig når de kommer på skolen om morran, og det hostes og harkes veldig om dagen, men de kommer, og det er bra, sier Bondahl.

RUSSETID: Gunn Marit Bondahl er fornøyd med årets russ. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Russeknuten har en lang historie, og regler og knuter endrer seg i takt med resten av samfunnet. De siste åra har for eksempel Kreftforeningen kommet på banen med ei miniatyrbøsse som knute til all russ som gjennomfører innsamlingsaksjon for kreftsaken. Også i år har mange av selburussen vært med på dette.

Da #metoo- bølgen skyldte inn over landet, ble også russen oppfordra til å gå igjennom knutereglene for å se om noe kunne gjøres for å bedre situasjonen. Og det er blitt tatt grep, forteller russen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...