Nea Radio

Røros vgs:

Russerevy med premiere i Ålen

REVYSJEFENE: Nor Brean Almås (til venstre) og Nora Drøyvollsmo tar med seg russen ut på en liten revyturne. Foto: Per Magne Moan

Rørosrussen tar frem igjen en gammel tradisjon, og legger ut på en liten miniturné.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Om alt går etter planen, har rørosrussen premiere på årets russerevy, torsdag 18. mars -i Rallaren i Ålen. Dagen etter har de forflyttet seg til Storstuggu på Røros

Det er mange år siden forrige gang russerevyen var ute på turne, med oppsettinger flere steder, men strenge koronarestriksjoner gjør at man må tenke annerledes dersom man vil at flest mulig skal få med seg forestillingen.

– Det blir to oppsettinger i Ålen og to i Storstuggu på Røros, sier Nor Brean Almås, som sammen med Nora Drøyvollsmo er revysjefer.

Av årets russekull på Røros er det 34 elever som er med på revyen.

Spent på smittetallene

Revysjefene er bekymret for situasjonen rundt korona, og håper at smittetallene ikke stiger.

– Det kom meldinger i dag at om det ikke roer seg med smitte så blir det bare lov med 20 publikummere igjen, så vi krysser fingrene for at det går bra, sier Nor og innrømmer at det blir en veldig nedtur om restriksjonene gjør at publikum ikke får sett forestillingen.

Begge revysjefene sier situasjonen med viruset har gjort russetiden til noe helt annet enn de så for seg.

– Veldig annerledes. Fester og slik vi skulle ha hatt, har det ikke blitt noe av, sier Nora og håper det likevel kan bli noen sosiale arrangement utpå vårparten. Russetur har de i alle fall slått fra seg.

Tradisjonell revy

Når det kommer til revyen, så har russen jobbet med denne i lang tid allerede. Musikk og tekster er skrevet og øvingene er godt igang. De lover en god gammeldags revy, der de ser litt på regionens gjøren og laden det siste året.

Korona er selvsagt også et av temaene det blir satt fokus på.

Hør intervju med revysjefene her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...