Annonse
Nea Radio

Røros vgs:

Russerevy med premiere i Ålen

REVYSJEFENE: Nor Brean Almås (til venstre) og Nora Drøyvollsmo tar med seg russen ut på en liten revyturne. Foto: Per Magne Moan

Rørosrussen tar frem igjen en gammel tradisjon, og legger ut på en liten miniturné.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Om alt går etter planen, har rørosrussen premiere på årets russerevy, torsdag 18. mars -i Rallaren i Ålen. Dagen etter har de forflyttet seg til Storstuggu på Røros

Det er mange år siden forrige gang russerevyen var ute på turne, med oppsettinger flere steder, men strenge koronarestriksjoner gjør at man må tenke annerledes dersom man vil at flest mulig skal få med seg forestillingen.

– Det blir to oppsettinger i Ålen og to i Storstuggu på Røros, sier Nor Brean Almås, som sammen med Nora Drøyvollsmo er revysjefer.

Av årets russekull på Røros er det 34 elever som er med på revyen.

Spent på smittetallene

Revysjefene er bekymret for situasjonen rundt korona, og håper at smittetallene ikke stiger.

– Det kom meldinger i dag at om det ikke roer seg med smitte så blir det bare lov med 20 publikummere igjen, så vi krysser fingrene for at det går bra, sier Nor og innrømmer at det blir en veldig nedtur om restriksjonene gjør at publikum ikke får sett forestillingen.

Begge revysjefene sier situasjonen med viruset har gjort russetiden til noe helt annet enn de så for seg.

– Veldig annerledes. Fester og slik vi skulle ha hatt, har det ikke blitt noe av, sier Nora og håper det likevel kan bli noen sosiale arrangement utpå vårparten. Russetur har de i alle fall slått fra seg.

Tradisjonell revy

Når det kommer til revyen, så har russen jobbet med denne i lang tid allerede. Musikk og tekster er skrevet og øvingene er godt igang. De lover en god gammeldags revy, der de ser litt på regionens gjøren og laden det siste året.

Korona er selvsagt også et av temaene det blir satt fokus på.

Hør intervju med revysjefene her:

Nøkkelord

Annonse