ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Selbu:

Russejenter sett snart 290.000 ganger

Øverst fra venstre: Rikke Alsethaug, Martine Uthus Stokke, Guro Mjåland Mogård, Johanne Kulseth.
Nederst fra venstre: Kaja Grutsæter, Ingrid Kjeldstad, Karoline Eidem.
Ikke tilstede på bildet: Christina Langseth. Foto: Sledgehammers

Russegruppa Sledgehammers fra Selbu blir lagt merke til på appen TikTok.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2021 kl 09:32

ANNONSE
Annonse

Sledgehammers 2021 er en russegruppe bestående av åtte jenter som går på Selbu videregående skole. De har laget seg en profil på TikTok fordi det er et populært sosialt medium både i Norge og internasjonalt. De prøver å skape nye trender og lager innhold som de håper andre synes er gøy å se på. Videoene inneholder for eksempel dans, humor eller måter å lage drinker på. I en av videoene de har delt har de kledd seg som gutter i forbindelse med en temadag på skolen, og videoen er i skrivende stund sett 287.000 ganger.

- Det er veldig gøy å se at en video laget av en gjeng fra Selbu kan få så mange visninger. Det betyr jo at mediet kan nå ut med viktige budskap til et større publikum, som for eksempel politiet, sier Kaja Grutsæter i Sledgehammers.

Hva er Tiktok?

I følge TikTok´s hjemmeside er appens oppdrag å inspirere til kreativitet og å skape glede. Det har utviklet seg til å bli et globalt sosialt medium, og er verdens ledende destinasjon for deling av korte mobil-videoer.

Vil ha det gøy

Jentene er tydelig på at TikTok-profilen de har skapt omhandler det å ha det gøy. Ekstra gøy ble det da en av videoene ble meget populær og er nå sett av flere hundre tusen.

- Vi synes det er stas at flere ser hvem vi er, og det motiverer oss til å legge ut flere videoer. Vi liker å lage videoer sammen, og så er det jo ekstra gøy når man får respons på det, sier Kaja.

Begrenset russetid

Russen må som alle andre forholde seg til gitte anbefalinger og tiltak. Jentene i Sledgehammers ønsker å gjennomføre russetiden på en god og forsvarlig måte, samtidig håper de å få feire slutten av skolegangen sammen med flere russ fra Selbu hvor smittetrykket er lavt. Enn så lenge nøyer de seg med å vise seg frem på TikTok, og planen er å legge ut videoer gjennom hele russetiden.

- Coronaen setter en stopper for at russen kan vise seg offentlig som den normalt har gjort. Vi kan gjennom TikTok vise oss frem likevel, og vi håper at videoer vi lager i russetiden skal bli like populære, sier hun.

ANNONSE