Nea Radio

Selbu:

Russejenter sett snart 290.000 ganger

Øverst fra venstre: Rikke Alsethaug, Martine Uthus Stokke, Guro Mjåland Mogård, Johanne Kulseth.
Nederst fra venstre: Kaja Grutsæter, Ingrid Kjeldstad, Karoline Eidem.
Ikke tilstede på bildet: Christina Langseth. Foto: Sledgehammers

Russegruppa Sledgehammers fra Selbu blir lagt merke til på appen TikTok.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2021 kl 09:32

Sledgehammers 2021 er en russegruppe bestående av åtte jenter som går på Selbu videregående skole. De har laget seg en profil på TikTok fordi det er et populært sosialt medium både i Norge og internasjonalt. De prøver å skape nye trender og lager innhold som de håper andre synes er gøy å se på. Videoene inneholder for eksempel dans, humor eller måter å lage drinker på. I en av videoene de har delt har de kledd seg som gutter i forbindelse med en temadag på skolen, og videoen er i skrivende stund sett 287.000 ganger.

- Det er veldig gøy å se at en video laget av en gjeng fra Selbu kan få så mange visninger. Det betyr jo at mediet kan nå ut med viktige budskap til et større publikum, som for eksempel politiet, sier Kaja Grutsæter i Sledgehammers.

Hva er Tiktok?

I følge TikTok´s hjemmeside er appens oppdrag å inspirere til kreativitet og å skape glede. Det har utviklet seg til å bli et globalt sosialt medium, og er verdens ledende destinasjon for deling av korte mobil-videoer.

Vil ha det gøy

Jentene er tydelig på at TikTok-profilen de har skapt omhandler det å ha det gøy. Ekstra gøy ble det da en av videoene ble meget populær og er nå sett av flere hundre tusen.

- Vi synes det er stas at flere ser hvem vi er, og det motiverer oss til å legge ut flere videoer. Vi liker å lage videoer sammen, og så er det jo ekstra gøy når man får respons på det, sier Kaja.

Begrenset russetid

Russen må som alle andre forholde seg til gitte anbefalinger og tiltak. Jentene i Sledgehammers ønsker å gjennomføre russetiden på en god og forsvarlig måte, samtidig håper de å få feire slutten av skolegangen sammen med flere russ fra Selbu hvor smittetrykket er lavt. Enn så lenge nøyer de seg med å vise seg frem på TikTok, og planen er å legge ut videoer gjennom hele russetiden.

- Coronaen setter en stopper for at russen kan vise seg offentlig som den normalt har gjort. Vi kan gjennom TikTok vise oss frem likevel, og vi håper at videoer vi lager i russetiden skal bli like populære, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...