Nea Radio

Rungende latter med KalvøSTORSTUGGU: Rungende latter da Are Kalvø stod på scena i Storstuggu på Røros. Foto: Anita Sivertsgård

Det kom gullkorn i jevnt tempo da Are Kalvø kåserte om friluftslivets religiøse gleder på Røros fredag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Are Kalvø stod fredag kveld på scena i Storstuggu under årets Litteraturfestival på Røros og holdt et kåseri om friluftslivets religiøse gleder til stor latter fra en fullsatt sal.

Gullkorn ramlet ut i et jevnt tempo til stor glede for publikum.Postkort fra Norge

Kalvø er født og oppvokst i det han selv kaller for et postkort fra Norge med vakre vestlandsfjorder, høye fjell og skispor rett utenfor døra. Dette har ikke påvirket han noe særlig grad, da det er over 30 år siden han selv har vært på fjelltur og ser helst at han slipper av delta på noe innenfor det som kan ha en tilnærming av norsk natur.

«Hyttebok fra helvete»

Kåseriet baserer seg på Kalvøs bok «Hyttebok fra helvete». Den tar for seg nordmenns gleder over å «ta fjelltopper», bruke «astronomiske summer» på fjellutstyr, bli svett, lukte vondt og spise dårlig turmat, for så å få en religiøs tilnærming til disse fantastiske naturopplevelsene.

Dette medførte at forfatteren selv måtte prøve friluftslivets gleder. I boka og kåseriet følger vi Kalvøs reise inn i den norske fjellheimen på godt, men aller mest vondt. 

Her var det mye å kjenne seg igjen i og med et turglad publikum, ble det mye latter og halvmumling underveis i showet.

Friluftslivets gleder ble virkelig satt på spissen, og skråblikket som Kalvø ga fra seg på scenen var helt klart noe publikum hadde god kunnskap i. 


Det er nok mange som vil tenke på Kalvøs betraktninger neste gang de er ute for å få en dose av norsk friluftsreligiøsitet. 


«HYTTEBOK FRA HELVETE": Are Kalvø har testet ut norsk friluftsliv... Foto: Anita Sivertsgård

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...