Nea Radio

Rune Sagen får miljøprisen, Lånkerevyen kulturprisen

Vinnere: Lånkerevyen er mottaker av Stjørdal kommunes kulturpris for 2018. Rune Sagen får miljøprisen. Foto: Lånkerevyen

Vinnerne av Stjørdal kommunes priser for miljø og kultur er klare.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Vinneren av Stjørdal kommunes miljøpris 2018 er Rune Sagen. I begrunnelsen heter det at årets vinner har i flere år engasjert utallige frivillige, ulike lag og foreninger samt det lokale næringslivet til en felles miljødugnad. Barn i barnehage og skole har fått en praktisk tilnærming til en av vår tids store miljøproblemer, Lokalpolitikerne har også måtte omsatt ord til handling og tatt arbeidshansker på.

Årets prisvinner har tatt en viktig lokal føring i en stor nasjonal dugnad, Hold Norge rent. Det første året var oppdraget ca 30 km langt men er senere bredd om seg. Flere hundre kubikk med avfall på avveie er samlet sammen og resirkulert.

Jorden er dekket av over 70 % hav og er blitt vår alles store søppelfylling. Om noen år vil det være mer plast I havet en fisk. Ingen kan løse alt, men alle kan gjøre litt.

Årets prisvinner har tatt initiativ og koordinert arbeidet med å rydde hele Stjørdals over 30 km kystlinje, på en dag. Den årlige strandryddedagen har bredd om seg og omfatter nå også flere friområder og langs mange mil med bilvei, på kryss og tvers i hele kommunen, over flere uker.

Årets prisvinner har engasjert mange i praktisk handling, arbeidet forebyggende med voksenopplæring og gir gode holdninger til kommende generasjoner.

Kulturprisen 2018

Vinneren av Stjørdal kommunes kulturpris 2018 er Lånkerevyen. Utmerkelsen begrunnes som følger:

Lånkerevyen ble startet i 1982, og har satt opp revy hvert år siden. Fra og med år 2000 er «litj revyen vår» satt opp – en barnerevy med deltakere fra bygdas 6 og 7 klassinger- annenhver år. Lånkerevyen er Norges mestvinnende amatørrevylag, som høster priser på flere revyfestivaler. Alle er amatører – og frivillig. Aktører, koreograf, regissør, lys, scenetekniker – alle er amatører og frivillig.

Lånkerevyen spiller for fulle hus på Trudvang, som årlig ha fire forestillinger i Olavshallen, og spiller for fulle revytelt på Høylandet, tar nå steget lenger. Til en av hovedstadens ærverdige revyscener på Chat Noir.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...