Nea Radio

Rundt 500 ansatte kan miste jobben i Widerøe-selskap

Rundt 500 ansatte kan bli sagt opp i selskapet Widerøe Ground Handling. Dette utgjør mer enn en firedel av arbeidsstokken, melder E24.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ifølge næringslivsnettstedet har selskapet så langt varslet Nav om oppsigelser av 550 ansatte ved sju flyplasser.

– Vi står i en stor omstilling. Ifølge arbeidsmiljøloven er vi pålagt å melde inn det som defineres som en masseoppsigelse til Nav. Det har vi gjort nå. Prosessen er ikke ferdigstilt, sier administrerende direktør Marius Myhre til E24.

Maksimalt antall

Han opplyser at selskapet har rapportert inn et maksimalt antall på hvor mange som kan bli rammet i nedbemanninger.
– Dette vil i beste fall bety at det vil ramme færre enn det vi har forhåndsmeldt til Nav, sier Myhre.

Rundt 250 av de om lag 1.800 ansatte i selskapet er organisert i Junit.

– Det sier seg selv at når de på enkelte steder skal redusere antall ansatte med 50 prosent og mer enn det, så er det noen som får oppsigelser ut porten, og noen får en langt lavere stillingsbrøk. Det er ingen tvil om at det er knalltøft, sier faglig rådgiver Jonny Simmenes i fagforeningen.

130 i Bergen

I slutten av oktober ble det kjent at 130 ansatte i Widerøe Ground Handling ved Bergen lufthavn mister jobben etter at selskapet tapte en anbudskonkurranse.

Ifølge E24 omfatter de varslede oppsigelse også Bodø lufthavn, Kristiansand lufthavn, Stavanger lufthavn, Tromsø lufthavn, Trondheim lufthavn og Torp Sandefjord lufthavn. Det er også satt i verk nedbemanningsprosesser i Haugesund, Molde, Kristiansund og Ålesund.

Widerøe Ground Handling håndterer årlig nær 185.000 flyginger og er etablert 41 steder rundt om i Norge. Selskapet leverer tjenester til blant annet Widerøes Flyveselskap, SAS, KLM, Air France, Lufthansa og Thomas Cook, ifølge Widerøes nettsider.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...