Nea Radio

Rovdata og NINA til Elverum

ELVERUM: Rovdata og NINA med felles stand på De nordiske jakt- og fiskedager på Elverum. Foto: Jan Arne Stokmo

Rovdata og NINA deltar også i år på De nordiske jakt- og fiskedager på Elverum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Kom gjerne innom oss for en prat om fisk, villaks, rovdyr, hjortevilt, fremmede fiskearter eller noe fra vår annen spennende forskning på naturen. Rovdata svarer på spørsmål om overvåking av store rovdyr, sier Jonas Kindberg, daglig leder i Rovdata.

På ei felles stand i Stabburgata er det også mulig å sikre seg en fin plakat med store rovdyr, maur, villbier, humler og fremmede fiskearter.

Jervseminar

I tillegg til å stå på stand vil forskere fra NINA og Rovdata bidra med foredrag. Fredag 9. august fra klokka 11 til 14.30 skal Øystein Flagstad og Jenny Mattisson ha presentasjoner på et seminar om jerv.

Flagstad skal snakke om DNA-analyser i forskning og overvåking av jerven i Skandinavia, mens Mattisson skal gå nærmere inn på temaet «Jerv og rein», blant annet om jervens diett i reinbeiteland og dens rolle som åtseleter og predator på rein, pluss litt generell økologi.

Villaksens år

Senere i helga kommer det flere foredrag. NINA-forsker Odd Terje Sandlund skal lørdag klokka 13 fortelle om fremmede fiskearter og hvorfor de er et problem. Det skjer på Prestøya ved Innlandsfisketorget.

Samme sted på søndag klokka 12 skal Kjetil Hindar i NINA holde foredraget «Hvordan går det med villaksen - 20 år etter villaksutvalget?». 2019 er villaksens år og du kan lese mer om laksens fantastiske liv og vandringer på NINAs Villaksblogg.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...