Nea Radio

RBK Kvinner:

Rotet bort seieren

Rotet bort seieren: Marit Clausen (midten) og lagvenninnene måtte ta til takke med uavgjort borte mot Kolbotn. Her fra hjemmekampen tidligere i år. Foto: Henrik Einangshaug

Rosenborg hadde full kontroll og cruiset mot ny seier og tabelltopp. Så fikk keeper Kristine Nøstmo noen marerittaktige minutter. Dermed måtte skuffede RBK-spillere ta til takke med poengdeling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rosenborg var store favoritter foran borteoppgjøret mot Kolbotn i Toppserien lørdag. Det var i praksis topp mot bunn og RBK har tidligere i sesongen vunnet komfortabelt hjemme over det tidligere storlaget i norsk kvinnefotball.

Kolbotn-jentene åpnet derimot friskt, og var ikke redde for å presse Rosenborg høyt. Men sluttproduktet manglet, og inne i egen boks hadde dagens stopperpar Ina Lundereng Vårhus og Mali Lilleås Næss stort sett god kontroll på det som kom av innlegg.

Effektive RBK

Da kvarteret var spilt, skulle imidlertid Toppseriens toppscorer straffe de blåhvite hardt. Cesilie Andreassen forsøkte å dra seg fri foran Kolbotns 16-meter, men fikk ballen for langt foran seg. Men to Kolbotn-spillere prøvde å klarere ballen samtidig – dermed bommet begge to på ballen som trillet videre til Marit Clausen. Hun gjorde ingen feil og dunket ballen kontant i mål. En skrekkelig forsvarsfeil av hjemmelaget ga trønderne ledelsen. Dette var Clausens niende scoring for sesongen.

Det skjedde ikke noe mer verdt spalteplass før pause, og dermed 1–0 til Rosenborg ved halvspilt kamp.

Da kampen var 60 minutter gammel testet Thea Gammelgaard Sørbo slegga fra ca 16 meter, og RBK-keeper Kristine Nøstmo måtte ut i full strekk for å hindre scoring. God redning av sisteskansen. Den redningen skulle vise seg å være gull verdt.

God: Rosenborgs Julie Blakstad spilte en god kamp og viste frem finterepertoaret ved flere anledninger. Foto: Henrik Einangshaug

For minuttet senere smalt det i motsatt ende. Solfrid Vaagan Hofset fikk ballen ute til høyre fra Andreassen, og la godt inn i boksen. Midtstopper Satara Murray vant hodeduellen mot Clausen, men ballen landet i beina på Lisa-Marie Karlseng Utland, og landslagsspilleren kunne enkelt bare sette ballen ned i hjørnet av målet. Dermed 2–0 for Rosenborg.

Samme spiller var nære et kunstmål like etterpå da hun valgte å skyte fra nesten død vinkel i det som i utgangspunktet var en perfekt innleggsposisjon. Kolbotn-keeper Siri Ervik greide akkurat å reagere i tide til å avverge.

Marerittminutter

RBK hadde full kontroll, og Kolbotn så ikke ut til å evne å spille seg til den virkelig store sjangsen. Men de skulle plutselig få hjelp.

Signert RBKs ellers så solide keeper Nøstmo. På det som var bare enda et innlegg fra Eline Hegg, skulle hun bare enkelt plukke ballen ned i fast grep som så mange ganger før. Men ballen glapp mellom hendene, traff deretter stolpen før en forvirret Nøstmo fikk den i retur og ramlet den inn i eget mål. En skrekkelig keepertabbe.

Og det skulle bli enda verre.

For bare to minutter senere kom utligningen. Etter et par tette dueller innenfor RBKs 16-meter landet ballen hos Cecilia Kizer. Hun sendte av gårde ei avslutning som fant nettmaskene bak Nøstmo – ei avslutning det kunne se ut som det var fullt mulig å redde. Dermed hadde en tilsynelatende trygg ledelse plutselig forduftet.

RBK trykket på for seiersmålet resten av kampen, men det ville seg ikke, og heroiske Kolbotn-spillere ofret det liv og lemmer kunne tåle for å holde unna.

Det klarte de, og dermed måtte RBK-jentene – som fortsatt riktignok er ubeseiret – kjenne på følelsen av to tapte poeng i det dommeren blåste av kampen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...