Rosenborg rundspilt

Flomlys, dugg i gresset og god motstand. Men, det gode spillet lot vente på seg. Foto: Per-Erik Ofstad

Rosenborg må heve seg betydelig om de skal hevde seg i Europa. Torsdag vant tyske RB Leitzbig enkelt 3-1. Men Kjernen imponerte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2018 kl 21:36

Fire dager etter den grusomme forestillingen på Aker Stadion ventet trolig en enda vanskeligere utfordring for RBK da RB Leipzig tok turen til Lerkendal.

Potensiell pangåpning ble til marerittstart

Rosenborg var nære ved å ta en sjokkledelse ved De Lanley omtrent før minuttet var passert. Sjansen ga spillerne energi og spredte optimisme blant publikum, men kun minutter senere kom hvittrøyene ettertrykkelig ned på jorda igjen. Passivt forsvarsspill går ikke ustraffet hen i celebert selskap. Det fikk Rosenborg erfare da Jean-Kévin Augustin fikk skyte upresset fra 17 meter. Franskmannen overlistet Hansen, og sendte et langt stønn igjennom hele stadion, etterfulgt av bunnløs stillhet. Resten av omgangen presset bortelaget på for scoring nummer to, mens hjemmelaget knapt var i nærheten av tyskernes sekstenmeter.

Rosenborg - RB Leipzig

Resultat: 1-3 (1-0)
Målscorere: Augustin, Konaté, Cunha, Jebali
Kveldens Variant: Ekstremt labert publikumsoppmøte. Kun 11484 tilskuere møtte opp for å se det som trolig blir årets mest eksotiske motstander på Lerkendal.

Et nivå opp/b]

Seks minutter ut i andre omgang sto det 0-2. Midtstopperen Konaté deiset ballen i nettet etter at Rosenborg ikke fikk klarert en corner. Ti minutter senere økte tyskerne til 0-3. Cunha klinket ballen i nettet etter flott kombinasjonsspill. Nok en gang ble Rosenborg luntrende etter langt kvikkere motspillere. Innbytter Jebali sørget for at publikum i det minste fikk noe å juble for da han reduserte 12 minutter før slutt.

Sliter på backplass

-Har Rosenborg nok kvalitet og bredde på backplass? Det var et spørsmål mange stilte seg etter helgas kamp, men som enda flere stiller seg etter torsdagens kamp. Mot Molde fikk Gersbach stolpe på børsen til Adressa, mens Hedenstad har vært svak over en lengre periode. Mot Leipzig ble det igjen klart at Gersbach neppe har noen stor fremtid i Trondheim. Hedenstad ble byttet ut etter en drøy time. Det er neppe utenkelig at Stig Inge Bjørnebye har en sideback på lista over potensielle signeringer.

Bekymringsverdig

RB Leipzigs spillertropp har en markedsverdi som ikke kan sammenlignes med Rosenborgspillernes markedsverdi. Få forventer at en spiller til 10 millioner besitter tekniske ferdigheter som en spiller til 100 millioner. Det som bekymrer langt mer er at tyskerne i store deler av kampen rett og slett var bedre i alle spillets faser. De var bedre taktisk, teknisk og fysisk. De var mer påskrudd, og fremsto langt bedre organisert. Rosenborg klarte ikke å henge med på Leipzigs høye offensive intensitet, og virket maktesløse fremover i banen mot fysisk suverene forsvarsspillere. Spriket mellom de fire beste ligaene og "øvrigheten" fortsetter å vokse.

Kjernen

Kjernen er Norges beste supporterklubb. Det viste (og hørtes) de også torsdag kveld. Uansett utfall, Kjernen støtter laget både i Europa League og i Tippeligaen. Tenk å ta buss til Molde, stå der i regnværet på Røkkeløkka og likevel støtte laget sitt som Kjernen uselvisk viste sist søndag!
Kjernen vinner uansett både eliteserien og cupen!

Siste nytt i Sport Vis flere

PokerNM: Trøndelag er på plass

PokerNM: Trøndelag er på plass

Ett av årets store høydepunkter for pokermiljøet er i gang og trøndelag er godt representert. Vi har tatt en prat med ekspertkommentator i TV2, Stig Moen som sammen med Martin Iversen sender og kommenterer hver dag fra arrangementet.

Frustrerende kveld for Horneland

Frustrerende kveld for Horneland

Oppdatert: Årets første kamp på Lerkendal ble ingen opptur for RBK.

Over 100 barn på Barnas Femundløp

Over 100 barn på Barnas Femundløp

Barn i alle aldre hadde tatt turen til Gjettjønna for å prøve ut hundesporten lørdag.

17 nye bueskyttere i Galåen

17 nye bueskyttere i Galåen

Mange vil treffe nye venner, og mange vil treffe blinken. Hele 17 ivrige nybegynnere møtte opp til kurs i bueskyting i Galåen samfunnshus i helga.

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

En uhøytidelig men allikevel viktig revansj for Stjørdalsordføreren under helgas NM i Luftpistol.

NM i Friidrett til Stjørdal 2022

NM i Friidrett til Stjørdal 2022

Stjørdalsalliansen, som representerer friidretten i Stjørdal, møtte mannsterk opp på Friidrettstinget 2019 i Bergen i helga, for å hente hjem NM i Friidrett 2022.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Dagsrapport fra Røde Kors

Dagsrapport fra Røde Kors

Skadefri dag 1. påskedag, tre oppdrag påskeaften.

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Har du tips til saken? Send tips! 72 41 44 00

OPPDATERT: Snøscooterfører skadet i Midtre-Gauldal

Nødetatene på plass.

Pass opp for tyver i påskeferien

Pass opp for tyver i påskeferien

Ferietid er høytid for innbruddstyver. Hvert eneste år øker antall innbrudd i ferietiden, og påska er intet unntak. Det viktigste du kan gjøre er å sikre hjemmet ditt før du reiser, ellers gir du tyvene lett spill.

Dropper kildesortering i påska

Dropper kildesortering i påska

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt Punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på ferie.

To skader i påskefjellet

To skader i påskefjellet

Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to skader i påskefjellet onsdag, begge ute i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Meldal og Melhus rykket ut på hvert sitt oppdrag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...