Nea Radio

Rosenborg rotet bort to poeng mot Stabæk

Kun én endring på laget som møtte Stabæk søndag kveld fra de elleve som slo Cork i midtuka. Alex Gersbach fikk sin første start for sesongen, mens Anders Trondsen fikk hvile. Foto: Per-Erik Ofstad

Med seier mot Stabæk på Lerkendal kunne Rosenborg inntatt tabelltopp, men et tafatt Rosenborg klarte kun 1-1 mot Henning Berg og co.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter uker med stort fokus på trenerskifte, byderby, spillerlogistikk og kontinental fotball var det søndag dags for å plukke opp arbeidshanskene og skaffe tre poeng hjemme mot Stabæk. Det skulle vise seg å bli vanskelig.

Resultat: 1-1 (0-0)
Målscorere: Franck Boli, Marius Lundemo
Kveldens Variant: I første omgang hadde Lerkendal-publikummet så lite å juble for ute på banen at det var scoringer i Molde på Aker Stadion som skapte høyest jubelbrøl på stadion.

Traust førsteomgang

I den første omgangen slet Rosenborg med å koble et skikkelig grep om kampen. Et noe uinspirert hjemmelag kom til noen sjanser, men måtte se at Henning Bergs utvalgte menn var nærmest ved å ta ledelsen i omgangen som endte målløs. Omgangen føyer seg neppe inn i rekken over de mest underholdende omgangene et kresent hjemmepublikum har sett. Mange stopp i spillet, dårlig tempo, lite imponerende individuelle prestasjoner og ei angrepsrekke som tidvis bodde i offside må nok ta mye av skylden for at få trøndere var imponerte.

Shaky bakover og upresise fremover

Syv minutter ut i andre omgang klarte ikke lengre Andre Hansen å holde buret rent. Franck Boli utnyttet svak markering fra Rosenborg-forsvaret og satte ballen i nettet fra kloss hold etter et godt innlegg fra Njie. De beinrappe offensive spillerne til bortelaget skapte store vanskeligheter for Rosenborgs forsvar ved en rekke anledninger. Stabæk klarte ikke å holde på ledelsen lenge, omtrent ti minutter senere utlignet Rosenborg ved Marius Lundemo. Reginiussen var nest sist på scoringen som kom etter et frispark fra 30 meter.

Ebbet ut med et poeng

Rosenborg klarte ikke å skape en real sluttspurt mot de svarte og blå, og 14046 tilskuere fikk ta til takke med et poeng. At Andre Hansen blir kåret til kampens beste spiller mot bunnlaget Stabæk sier vel sitt. Even Hovland var blant spillerne som i etterkant kunne si seg enig i at det tøffe kampprogrammet kan ha noe av skylden for den svake oppvisningen. Hjemmelaget manglet energi, og mange av spillerne ute på matta har spilt svært mange minutter de siste tre ukene. Hjemmelaget var tannløse fremover, men slet også stort defensivt. Stabæk så skumle ut hver gang de fikk løpe rettvendt mot ei passiv backrekke. Neste hjemmekamp venter allerede på torsdag mot Cork. Rini Coolen la i etterkant av kampen ikke skjul på at han ser frem mot noen dagers hvile før returoppgjøret i tredje kvalifiseringsrunde til Europa League.

Skal det bli seriegull må Rini Coolens menn vise at de kan fortsette framgangen ute på matta også når mostanderen ikke er spesielt eksotisk, gradestokken viser ti grader og Lerkendal er halvglissent.

Rini snakker om tett kampprogram, lite målfarlige angripere og Nicklas Bendtners nye rolle.

Midtstopperen fra Sogndal i etterkant av Rosenborg-Stabæk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...