Nea Radio

Rosenborg - Molde (3-1):

Rosenborg med viktig seier hjemme mot Molde

Dino Islamovic bidro med to mål i 3-1 seieren over Molde søndag kveld Foto: Henrik Einangshaug

Søndag kveld tok Molde turen til Trondheim for årets siste kamp på Lerkendal Stadion. Hjemmelaget spilte angrepsvillig god fotball, og vant kampen 3-1.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Oppgjørene mellom Rosenborg og Molde er kjent for å inneholde mange mål, noe de 600 fremmøtte på Lerkendal Stadion også fikk søndag kveld. Molde hadde i forkant av søndagens kamp sikret sølvmedaljen, mens Rosenborg måtte ha alle tre poengene skulle håpet om bronse fortsatt leve.

Tok ledelsen tidlig

Rosenborg har denne sesongen hatt til vane å komme bakpå fra start. Hele 16 av lagets 35 baklengsmål har kommet den første halvtimen, kun Viking (17) har sluppet inn flere mål enn trønderne den første halvtime. Rosenborg har også slitt med å score mål tidlig i kampen. Sammen med Stabæk og Mjøndalen, er trønderne blant de lagene som har scoret færrest mål den første halvtimen, kun 8 av 50 mål hos trønderne er scoret den første halvtimen.

Rosenborg startet kampen offensivt, og gikk øyeblikkelig i angrep. Etter sju minutter spilt legger Kristoffer Zachariassen ballen elegant tilbake til Dino Islamovic. Svensken har ingen problem med å sette ballen i mål. Islamovic innrømmer at baklengsmålene tidlig i kampene har tatt luften litt ut av laget.

- Vi har i de tidligere kampene fått tidlige mål imot oss både i første og andre halvdel, og det tar luften litt ut av oss.

Molde kom etter hvert gradvis mer inn i kampen, og etter 20 minutter får de utlignet til 1-1 etter at Ohi Omoijuanfo headet ballen i mål.

Saken fortsetter under intervjuet med Dino Islamovic

Angrepsvillig 2.omgang

Rosenborg startet 2.omgang også med å gå rett i angrep på Molde. I det 47´ spilleminutt blir Pa Konate spilt gjennom alene med keeper, men skyter ballen rett på Moldes keeper Álex Craninx.
Fem minutter senere lykkes det omsider for Rosenborg. Tore Reginiussen stiger til værs på frisparket fra Per Ciljan Skjelbred, og header ballen ned i hjørnet og i mål, Rosenborg tilbake i føringen.

- Det var en ok+ kamp, bra gjennomført kamp i 90 minutter. Småting vi må jobbe med fortsatt, men stort sett føler jeg vi blir sterkere og sterkere utover i kampen. Det er alltid en bra følelse når man møter et så godt lag som Molde, og føler at du har kontroll selv om de er veldig kjappe på overgangene. Følte vi klarte å stoppe de mer og mer utover i kampen, og dem var tom, så da var det greit, sa Per Ciljan Skjelbred til Nea Radio etter kampslutt.

Rosenborg får utover i 2.omgang flere store sjanser til å øke ledelsen, hvor blant annet Islamovic er nære ved et par anledninger cirka halvveis ut i omgangen.

Etter 82 minutter får Islamovic en ny mulighet til å sette inn kampens tredje mål, denne gang fra krittmerket. Marcus Holmgren Pedersen feller Zachariassen innenfor 16-meteren, og dommer Espen Eskås peker på straffe. Straffen setter Islamovic motsatt vei for keeper, og sender Rosenborg opp i 3-1.

- Det å spille internasjonale kamper er det vi ønsker

22.desember spiller Rosenborg årets siste kamp borte mot Sandefjord, en kamp som for trønderne er svært viktig. Rosenborg ligger på en 4.plass før siste kamp, og med det siste plass med mulighet for å kvalifisere seg til Europa League neste sesong. Trønderne er samtidig et poeng bak Vålerenga på 3.plass, og har med det fortsatt mulighet til å ta medalje.

- Alt er mulig nå, men det er avhengig av andre dessverre. Vi får bare gjøre vår jobb, også får vi telle opp til slutt, sier Skjelbred.

Per Ciljan Skjelbred har spilt en rekke internasjonale kamper for Rosenborg, og vet hva det betyr for gruppa.

- Det er så klart viktig for oss som klubb, det er alfa omega, og ikke minst for gruppa at vi får ha noe ekstra å glede oss til. Det å spille internasjonale kamper er det vi ønsker, sa Skjelbred avslutningsvis.

Hør hele intervjuet med Per Ciljan Skjelbred her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...