Nea Radio

RBK Kvinner:

Kjørte over Lyn

Holder koken: RBKs kvinnelag fortsetter å imponere i sin første sesong. Foto: Henrik Einangshaug

RBK-jentene leverte en maktdemonstrasjon hjemme mot Lyn søndag ettermiddag. Tremålsseieren sender Rosenborg opp på 2. plass.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2020 kl 17:51

Det var et heltent RBK som satte i gang kampen denne litt vindfulle søndags ettermiddagen på Koteng Arena.

Allerede etter 2 minutters spill skulle vi få kampens første store sjanse. En presis ball i bakrom fra keeper Kristine Nøstmo sendte Lisa-Marie Karlseng Utland alene gjennom. Men avslutningen mangler fullstendig både kraft og presisjon, og Lyn-keeper Kirvil Odden Sundsfjord reddet greit.

Bare snaut to minutter senere skulle imidlertid ballen ligge i nettet. Et presist innlegg fra Cesilie Andreassens venstrefot ble stanget kontant i mål av Julie Blakstad.

RBK fortsatte bare å presse på, og var nære på å doble ledelsen etter drøyt 10 minutter. Denne gangen var det Elin Åhgren Sørum som serverte fra høyre, og Blakstad var igjen på ballen med hodet, men denne gangen suste ballen utenfor målet.

Først da kvarteret var spilt, skulle bortelaget begynne å kjempe seg inn i kampen.

RBK-dominans

Men det var fortsatt RBK som skulle skape de store sjangsene. Blakstad skulle hatt sitt andre for dagen da hun etter 22 minutter kom alene gjennom mot keeper, men avslutningen ble for arrogant, og Sundsfjord kunne registrere sin andre redning i duell med en RBK-angriper.

2–0 var likevel unngåelig. Klokka viste 33 minutter. Sørum slo et nytt innlegg fra høyre. ved første stolpe la Blakstad ballen elegant igjen ut til Utland, som kontant satte ballen ned i lengste hjørne.

Like før pause kunne det stått tre. Sørum vant ballen, spilte ut til Blakstad som la inn til Utland. Men igjen var avslutningen svak. Dermed tomålsledelse for RBK til pause. Den kunne vært mye større.

Viser storform: RBKs Julie Blakstad (midten) Foto: Henrik Einangshaug

2. omgang

Andre omgang startet med et mer jevnt fordelt ballinnehav. Men det var RBK som skapte noe med ballen. Etter 53 minutter var Marit Clausen frempå, men avslutningen ble blokkert til corner. Den endte med en skikkelig krig inne i boksen, og kun en god redning fra Sundsfjord holdt Lyn inne i kampen da Utland omsider fikk stanget ballen på mål.

Bortelaget virket ikke å være resignerte, og justerte taktikken til et høyere press og en mer direkte spillestil. Men de store sjansene uteble fortsatt for bortelaget. RBK virket å ha god kontroll, dog uten å selv evne å skape mye heller.

Bortelaget skulle få en god skuddmulighet på et frispark etter 75 minutter. Ballen gikk via muren og ut til corner som RBK-forsvaret fikk beinet unna etter et øyeblikk med hjertet i halsen.

Etter 81 minutter fikk RBK selv corner. Serven var godt slått, men Ina Lundereng Vårhus på bakerste stolpe kom ikke høyt nok over ballen til å få den på mål.

Så skulle kampens prestasjon komme, kort tid før kampslutt. 86 minutter spilt, og RBK fikk ny corner. Sørum sendte en ny god serve inn i feltet. Den ble klarert tilbake ut til Sørum, som med litt bedre vinkel like greit klinket ballen rett inn i lengste kryss. En vakker avslutning på en overbevisende forestilling av hjemmelaget.

Dermed klatrer Rosenborg opp til en 2. plass på tabellen, poenget bak Vålerenga. Og det er nettopp Vålerenga som blir motstander neste runde. Den spilles søndag 18. oktober klokka 16:00 på Intility Arena i Oslo.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...