Nea Radio

1. runde NM:

Avansement for RBK

Jakter kongepokal: Cesilie Andreassen og resten av Rosenborg. Foto: Henrik Einangshaug

Rosenborg møtte et inspirert Kolbotn-lag hjemme på Koteng Arena onsdag ettermiddag, men til slutt var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Kristine Minde ble matchvinner da RBK Kvinner tok seg videre til kvartfinalen i Cupen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2020 kl 16:19

Julie Blakstad leverte kampens første avslutning etter snaut 2 minutter. Fra langt hold utgjorde skuddet ingen trussel for keeper Siri Ervik, som fanget ballen enkelt. Bortelaget skulle få sin første mulighet etter snaut 6 minutter, men innlegget var ikke presist nok.

Blakstad var igjen på farten i det 12. spilleminutt, og fant nesten Marit Clausen med en gjennombruddspasning. Kolbotn-forsvaret var imidlertid med på leken og fikk klarert. Like etterpå ble Elin Åhgren Sørum spilt fri på venstresiden. Hun la lavt inn til Clausen som ikke fikk vendt om og avsluttet. Nære på for RBK.

Etter 21 minutters spill fikk RBK frispark helt ute ved sidelinja høyt i banen. Serven fra Sørum var ikke god nok, og ble headet ut av Kolbotn-forsvaret. To minutter senere fikk Emilie Joramo anledning til å teste skuddfoten. Det var krutt i avslutningen, men keeper Ervik fikk slått ballen unna. RBK opprettholdt et ettertrykk og et innlegg fra Kristine Minde støk så hvidt forbi hårtustene til både Clausen og Utland. Stor sjanse for RBK.

Kampens første corner kom først etter 27 minutter. Sørum slo ballen inn i klynga på bakerste stolpe, men Ervik bokset ballen unna.

Tre minutter senere fikk Kolbotn sin første corner. RBK klarerte enkelt.

RBK skulle få en ny stor mulighet etter 32 minutter idet Blakstad vant ballen på midten og satte full fart fremover. RBK rullet opp mot høyre, og ballen havnet til Utland som banket til. Ervik fikk hanskene på ballen, og ballen gikk til slutt ut til en corner som endte resultatløs.

Like etterpå var det Kolbotns tur. De spilte seg fri på venstre, og Julie Elise Klæboe avsluttet, men ballen gikk like utenfor.

I det 38. spilleminutt var det igjen Kolbotn som var på farten. De spilte seg på nytt fri på venstre og kom til en ny avslutning, men Kristine Nøstmo reddet trygt.

Det var det siste av betydning som skjedde i 1. omgang, og dermed sto det 0–0 til pause. Lagene vekslet litt på å ha initiativet i omgangen, men totalt sett var RBK det beste laget, selv om bortelaget definitivt også hadde sine sjangser.

2. omgang

RBK-trener Steinar Lein gjorde for en sjelden gangs skyld et tidlig bytte da han satte Sara Kanutte Fornes inn for Marit Clausen. RBK startet omgangen med et skikkelig trykk, og i løpet av de første fem minuttene av omgangen skulle to farlige innlegg gå like forbi Kolbotn-målet uten at en RBK-spiller kom til avslutning.

Etter 56 minutter fikk RBK ny corner. Andreassen slo presist på bakerste stolpe, der Ina Lundereng Vårhus ventet. Hun fikk imidlertid ikke avsluttet skikkelig, og ballen havnet på ny ut til Andreassen. Innlegg nummer to fant kun en Kolbotn-spiller. Tre minutter senere var det nok en corner til hjemmelaget. Denne gangen var det Sørum som fant Vårhus på bakerste stolpe, men heller ikke denne gangen fikk midtstopperen avsluttet på mål.

Spillet skulle jevne seg litt mer ut etter dette, men det var fortsatt RBK som dominerte banespillet.

Etter 65 minutter skulle kampens hittil største sjanse komme, også den signert hjemmelaget. Et presist innlegg fra Andreassen fant Utland rett foran mål, men landslagsspilleren maktet akkurat ikke å få tuppet ballen inn i nettet.

I det 70. spilleminutt skulle imidlertid endelig målet komme. Nok en gang var det corner. Elin Sørum slo presist inn, og foran mål var det Kristine Minde som skulle komme først på ballen og stanget den i mål til en fortjent ledelse for lettede RBK-jenter.

Hjemmelaget fortsatte å dominere banespillet også etter ledermålet, dog uten å skape store sjangser. En ny corner etter 80 minutter var godt slått på første stolpe, men Kolbotn vant den krigen og fikk ballen unna.

Kolbotn prøvde det de hadde, men evnet ikke å sette inn et press mot hjemmelaget i sluttminuttene. Dermed ebbet kampen ut i det som til slutt ble en forholdsvis kontrollert seier for Rosenborg, som med det er videre til kvartfinalen i årets norgesmesterskap.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...