Nea Radio

Nea Radio

Rosa sløyfe-løpet til Trøndelag

Klart for Rosa sløyfe-aksjon og løp. Foto: Kreftforeningen

I år skal hele landet løpe Rosa sløyfe-løpet, og Trøndelag er første arrangementssted 1. oktober! Dette markerer starten på årets Rosa sløyfe-aksjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

For første gang arrangeres Rosa sløyfe-løpet i Trøndelag! Legg søndagsturen til Rosa sløyfe-løpet, og bli med på å sette fokus på brystkreftsaken.

- Dette kommer til å bli en fantastisk skue hvor vi farger hele byen rosa, sier og Monica Iren Pettersen, leder av Brystkreftforeningen i Trondheim og Petter Spolén, aksjonsleder for Kreftforeningen i Trondheim.

– Ved at mennesker i hele Trøndelag snører på seg løpeskoene og vier tid og krefter til å delta i Rosa sløyfe-løpet, viser vi med all tydelighet at brystkreftrammede ikke står alene, sier de to.

Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner, og hvert år får over 3300 brystkreft i Norge. Rosa sløyfe-løpet har som mål å skape økt oppmerksomhet om brystkreftsaken, og i år arrangeres løpet for første gang utenfor Oslo i Trondheim den 1. oktober.

– Samhold og åpenheten rundt brystkreftsaken er viktig for alle som rammes, og derfor håper vi at menn og kvinner i hele Trøndelag vil ta del i løpet. Sammen skal vi danne en rosa strøm langs hele Nidelven og opp til festningen, sier Pettersen og Spolén

I fjor ble det aller første Rosa sløyfe-løpet arrangert i Oslo, og engasjementet var overveldende. 1500 kvinner – både brystkreftrammede, overlevende, pårørende og andre støttespillere – løp, jogget og gikk side om side mot brystkreft. Løpet ble fulltegnet lenge før løpsdagen, og i år utvides løpet til seks byer: Tromsø, Trondheim, Bergen, Haugesund, Kristiansand og Oslo.

– Deltakelse koster 400 kroner, hvor minimum halvparten går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen. Det gir oss mulighet til å finansiere viktig forskning, slik at flere overlever brystkreft, sier Pettersen og Spolén og legger til at alle kan delta enten man vil gå, jogge eller løpe.

– Det viktigste er at man deltar. Brystkreft rammer flere enn den som behandles. Partnere, fedre, sønner, brødre, venner og kolleger berøres også når en brystkreftdiagnose stilles. Derfor oppfordres også menn til å delta, sier de og påpeker at det nå mulig å melde seg på via nettsiden: www.rosasloyfelopet.no.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...