Nea Radio

Den rosa måneden:

Sløyfe-aksjonen er i gang

KLAR FOR ROSA MÅNED: Styreleder i den norske brystkreftforenigen, Ellen Harris Utne, med rosa lugg, for anledningen. Foto: Per Magne Moan

Litt preget av covid-19, men det blir både sløyfesalg, løp og ikke minst rosa preg på landet denne okoberen også.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2020 kl 16:27

Du har kanskje sett det allerede? Signalbygg over hele landet har også denne høsten blitt fargesatt med rosa lys.

Det er årets Rosa sløyfe-aksjon som er i gang der målet er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.

Inntektene fra årets aksjon går til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling.

Litt annerledes utgave

Styreleder i Brystkreftforeningen i Norge, Ellen Harris Utne, sier årets Rosa sløyfe-aksjon er spesiell med tanke på de restriksjoner som er forbundet med covid-19.

– Det er spennende med tanke på at det er begrenset hva vi kan gjøre. Vi har for eksempel Rosa sløyfe-løpet som i år blir virituelt og ikke der du er ute og springer i store masser. Men vi nærmer oss 8000 påmeldte så det er ikke så verst det, sier hun. I fjor deltok over 11.000 i løpet.

Utne sier at 2020 utgaven av aksjonen også blir preget av at det ikke blir så mange stands som tidligere. Men hun håper likevel mange kjøper årets sløyfe, som er preget av litt mer bling enn tidligere.

Det er programleder i TV2, Dorthe Skappel og døtrene Maria og Marthe, som har designet sløyfen.

Trykk her for å kjøpe sløyfen.

Årets sløyfe er designet av Dorte Skappel og døtrene.

Rosa sløyfe-løp

Rosa sløyfe-løpet ble arrangert for første gang i 2016 i Oslo, og har siden den gang spredt seg til mange norske byer. I 2019 ble det arrangert ti løp, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. 11 233 deltakere gikk eller løp for Rosa sløyfe og samlet inn 2 507 250 millioner til brystkreftsaken.

Halvparten av deltakeravgiften går til Rosa sløyfe-aksjonen, og det er siden 2016 samlet inn 6,6 millioner kroner til formålet.

I 2020 skulle det etter de opprinnelige planene blitt arrangert Rosa sløyfe-løp i ti norske byer. Men på grunn av restriksjoner forbundet med covid-19 inviteres i stedet hele Norge til å delta på et virtuelt Rosa sløyfe-løp der man bor.

Trykk her for å melde deg på.

Hør radiointervju med Ellen Harris Utne her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...