ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rørosordføreren fikk endelig flyprat med departementet

Foto: Gudbrand Rognes

Men flyet hjem ble kansellert.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– På dagens møte var jeg svært tydelig overfor departementet om problemene vi har på flyruta Røros-Oslo. Jeg gjentok budskapet om at dette må løses så fort som overhodet mulig, slik at flytilbudet blir forutsigbart og godt for alle. Det var viktig for meg å møte politisk ledelse i dag for å understreke alvoret i situasjonen, sier fungerende ordfører i Røros, Christian Elgaaen.

Elgaaen skriver videre at statssekretæren uttalte at dette er en sak de jobber mye med i departementet for tida, og de ønsker å få løst dette raskt, slik at tilbudet blir så bra som mulig.

Forventer snarlig avklaring

Air Leap skal levere et forslag til løsning til departementet innen kort tid, som skal kvalitetssikres av Avinor og Luftfartstilsynet.

– Dersom nytt fly eller ny operatør blir løsningen, tar jeg det for gitt at alle regler og tekniske krav blir oppfylt, og jeg understreket veldig tydelig at nattparkert fly på Røros er avgjørende, sier rørosordføreren og legger til at oppsummert så bør vi forvente en avklaring om ikke altfor lenge. Jeg vil fortsatt følge saken tett, og ha dialog både i lufthavnrådet og med Samferdselsdepartementet. Dette opptar naturlig nok veldig mange i regionen vår.

Kansellert fly hjem

Om det er litt troll i ord for å understreke at rørosordføreren ikke farer med tomprat, vites ikke, men Elgaaen fikk mandag ettermiddag SMS fra Air Leap om at flyet hjem til Røros tirsdag morgen er kansellert.

Air Leap oppgir tekniske problemer som årsak til kanselleringen.

Hør intervju med Christian Elgaaen her:

ANNONSE