Nea Radio

På plass i nye lokaler

Rørosnytt på flyttefot

MJØLBUA: Fra venstre: Jenny Bendiksen, Iver Waldahl Lillegjære, Paul Uijting og Tove Østby i nye trivelige lokaler. Foto: Per Magne Moan

aa

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er fem år siden nettavisen Rørosnytt så dagens lys og redaksjonen har tidligere holdt til på det som kalles Autotomta, like utenfor sentrum av Røros.

Men den siste tida har de ansatte, i tillegg til å jobbe redaksjonelt, også pakket ned alt av utstyr og inventar, og flyttet dette til "Mjølbua" i Finneveta, midt inne i Bergstaden.

Mjølbua har blitt pusset opp og framstår i dag som en fin blanding av gammelt og nytt.

– Perfekt for oss, sier redaktør Tore Østby, som stolt viste fram de nye lokalene for nysgjerrige fremmøtte på åpninga fredag.

Rørosnytt er også i ferd med å lansere sin nye sørsamiske nettavis - Saernieh, som rett og slett betyr nyheter på sørsamisk.

Østby sier de første prøvepublikasjonene på denne nettavisen vil foregå i oktober og målet er at Saernieh er oppe å går for fullt fra 1. januar 2020.

Jenny Krihke Bendiksen har ansvaret for sørsamiske satsinga, og leserne av Rørosnytt har allerede fått servert enkelte sørsamiske artikler i nettavisen.

Fredag var det åpning av de nye lokalene, og Nea Radio slo av en prat med noen av de som nå skal jobbe i Finneveita 1. En av dem - redaktør Tore Østby:

Fra venstre: Tove Østby, Tore Østby og Jenny Bendiksen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...