ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rørosmeieriet solgt

Salvesen & Thams blir største eier i Rørosmeieriet

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Salvesen & Thams (S&T) har inngått bindende avtale om å kjøpe seg inn i Rørosmeieriet med en eierandel på litt over 70%. En eiergruppering i Rørosmeieriet, ledet av Stratel og styreleder Ketil Leteng, har i en periode jobbet med å finne en eier som kan bidra til å styrke Rørosmeieriet. Noen av dagens eiere blir med videre, deriblant Økomat Røros med en eierandel på litt over 10%. Andre medeiere er Stratel AS, daglig leder i Rørosmeieriet Trond Vilhelm Lund (Troran AS), dagens styreleder Ketil Leteng (Investron AS), Kjell Anders Sandkjernan (Sandkjernan Utbygging AS), Dag Ådne Sandbakken (Condestra AS) og Arnt Langen (Arnt Langen Holding AS) som er en av de fire gründerne.

Rørosmeieriet er Norges ledende produsent av økologiske meieriprodukter. Rørosmeieriet har prisbelønte produkter og har etablert en god posisjon i dagligvare- og restaurantmarkedet. Selskapet har hatt god vekst og utvikling de siste årene, med en omsetning i 2019 på 192 millioner, som ga et resultat før skatt på 11,5 millioner.

- Vi ser fram til et nytt kapittel i Rørosmeieriets historie, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund, som har ledet selskapet de siste 12 årene. Dette er en løsning som gir oss mange muligheter framover, både for selskapet, ansatte, økobøndene og matbransjen i regionen. Dette vil styrke oss, og gi grunnlag for at vi kan ta nye, store steg videre, sier han.

S&T er et investeringsselskap med base i Midt-Norge med røtter tilbake til 1898 og var frem til 2012 en del av industrikonsernet Orkla. I dag har S&T investeringer i 12 ulike virksomheter med en samlet forvaltningskapital på om lag 1,5 milliarder kroner.

- Etter å ha brukt tid på å bli kjent med Rørosmeieriet, produktene, ledelsen, organisasjonen og kundene har vi blitt imponert over Rørosmeieriet og matkulturen i Rørosregionen. Som eier ønsker vi å støtte Trond og organisasjonen til å føre de stolte tradisjonene videre og bidra til videre god utvikling, sier daglig leder i Salvesen & Thams Invest Per Olav Monseth.

Økomat Røros har vært med siden meieriets oppstart i 2001 og var en viktig bidragsyter for at Rørosmeieriet ble etablert. Sammen med en gruppe lokale gründere og bønder satset Økomat Røros på økologisk produksjon når Tine besluttet å legge ned meieriet på Røros i 1999.

- Etter 20 år som største aksjonær ser vi nå fram til å få inn nye eiere som kan styrke selskapet. Økomat vil fortsatt bidra til utvikling og lokalt eierskap, samt bidra til fortsatt økt produksjon av økomat i Røros-regionen, sier Bjørgulf Telneset, styreleder i Økomat Røros.
Bjørn Wiggen blir ny styreleder i Rørosmeieriet. Han er styreleder og medeier i Salvesen & Thams og har lang fartstid fra konsumentbransjen fra ulike roller i Orkla, Carlsberg og Insula.

- Dagens eiere, ledelse og ansatte har bygd opp et solid selskap, som kan vokse videre i ulike retninger basert på at forbrukerne ønsker bærekraftig produsert lokalmat. Jeg ser frem til å jobbe med Trond og hans team, sier Bjørn Wiggen.

Endelig gjennomføring av nytt eierskap forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet og forventes gjennomført i midten av august.

ANNONSE