ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rørosmeieriet nominert

EMBLA-JURY: Den norske Embla-juryen består av Anya Seeberg Liaaen (gründer av matmagasinet NORD), Lars Petter Bartnes (leder av Norges Bondelag) og kokk Even Ramsvik. I tillegg er Bondelagskokk Halvar Ellingsen i juryen.

Sju norske kandidater er klare til Nordisk matkamp og til finalen i den nordiske matprisen Embla. Rørosmeieriet og Heidi Bjerkan er blant de nominerte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

1. juni kåres vinneren av den nordiske matprisen Embla.

Det er de nordiske bondeorganisasjonene samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd) som står bak prisen som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd. De som innstilles til Embla skal representere det ypperste innen nordisk matkultur og mat-identitet. Prisen deles ut annet hvert år, og det kåres en vinner i sju ulike kategorier.

Den norske juryen, ledet av mesterkokk Even Ramsvik, har gått gjennom over 100 nominasjoner for å finne de som skal representere Norge i den nordiske finalen på Island.

- Vi har fått inn mange nye og spennende kandidater, flere som jeg ikke kjente til. Det viser at det er mulig å etablere virksomheter og å livnære seg på noe basert på både norsk mat og mattradisjoner, sier Ramsvik.

De norske kandidatene 2019

Årets Mathåndverker: Indre Oslo Matforedling, IOM (Oslo/Akershus)
Årets Råvareprodusent: Rodrick Sloan (Nordland)
Årets Matgründer: Rørosmeieriet (Trøndelag)
Årets Mat til barn og unge: Norsk smaksskule (Oppland og hele landet)
Årets Matformidler: Heidi Bjerkan og Jon Fredrik Skauge (Trøndelag)
Årets Matdestinasjon: Arktisk mat (Nordland)
Årets Mat til mange: Matvalget (Akershus og hele landet)

Ny norsk vinner?

For to år siden gikk Norge helt til topps med Geitmyra matkultursenter for barn i kategorien «Mat til barn og unge.» Lars Petter Bartnes, jurymedlem og leder i Norges Bondelag, er spent på om vi når helt opp i år også.

- Jeg gleder meg og er stolt over å representere så mange dyktige nominerte. De viser bredden og mangfoldet i alt det som skjer innen norsk matproduksjon, formidling og utvikling, sier Bartnes.

Den norske juryen består i tillegg av bondelagskokk Halvar Ellingsen (tidligere kokkelandslaget) og Anya Seeberg Liaaen (gründer av matmagasinet NORD).

Finale 1 .juni

De nominerte fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene og Ålandsøyene vil være med i finalen i Reykjavik. Der vil en nordisk jury kåre en vinner i hver kategori.

De sju nominerte fra hvert enkelt nordisk land kan du lese mer om på www.emblafoodaward.com.

EMBLA: Rørosmeieriet er nominert til nordisk matpris. Bilde: Meieribestyrer Trond V Lund . Foto: Rørosmeieriet

Nøkkelord

ANNONSE