ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Det norske måltid:

Rørosmeieriet finalist

Økologisk Røros Yoghurt Blåbær fra Rørosmeieriet er finalist til Det Norske Måltid. Foto: Tom Gustafsen.

Økologisk Røros Yoghurt Blåbær fra Rørosmeieriet er finalist til Det Norske Måltid. Rørosmeieriets blåbæryoghurt konkurrerer mot fløteis med multer fra Galåvolden Gård og naturell yoghurt fra Ryfylke gardsysteri i Rogaland.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Dette gjør meg skikkelig stolt. Det er en stor honnør til vårt mannskap at vår egenutvikla yoghurt har nådd finalen i konkurranse med så mange gode produkter, sier meieribestyrer Trond Lund i en pressemelding.

Rørosmeieriet har etter hvert fått 4 smaker på sin egenutvikla yoghurtoppskrift; blåbær, naturell, tyttebær og rabarbra- og jordbær.

-Blåbær er favorittyoghurten min og Rørosmeieriet feirer 20-årsjubileum i år, så nå har vi mange gode grunner til å feire. Hemmeligheten er at vi kun bruker ekte bær i yoghurtene våre, relativt lite sukker og litt tettekultur. Dette gir yoghurt som smaker både friskt og godt, sier Lund videre.

Røros lokalmathovedstad

Det Norske Måltid er den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge. Rørosmeieriet er med dette finalist for fjerde gang, og har tidligere vunnet utmerkelsen med produktene Røros Smør i 2013, Røros Rømme i 2015 og Cottage Cheese i 2016. Vinneren blir offentliggjort under den store matgallaen og finalen i Stavanger 3. februar 2022.

Hele 4 produkter fra Røros og Rørosmat er finaleklare, og lille Røros markerer seg dermed nok en gang som lokalmathovedstaden. Også Rørosbaker’n er nominert i kategorien Årets Bakverk med Knekks med spelt og Galåvolden Gård er nominert i Årets Søtsak med sine små marengsbunner.

Trøndelag er sammen med Rogaland det fylket med flest finaleplasser, og markerer med det en sterk inngang på året som europeisk gastronomiregion.

Nøkkelord

ANNONSE