Nea Radio

Nea Radio

Selger sjokolade med bjørk og einer

Lillian Skillingstad selger sjokolade fra Meium sjokoladefabrikk. Foto: Per Magne Moan

Lillian Skillingstad fra Meium sjokoladefabrikk har med seg sjokolade fra Selbu til Rørosmartnan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Den mest spesielle sjokoladen jeg har er vel kanskje den med øl, for det er det ikke så mange som har, sier Lillian Skillingstad fra Meium sjokoladefabrikk i Selbu.

I ti år har hun og mannen produsert sjokolade på Myrstadbygget på Tømra.

- Nå har sønnen min kjøpt bygget, så nå er vi også fri til å utvikle det slik vi vil, forteller hun.

Sjokolade med bjørkeblader plukket i Selbu

På Meium sjokoladefabrikk selger de også en sjokolade med bjørk og einer.

- Jeg tror kanskje vi er de eneste i verden som bruker bjørkeblader og einekvister i sjokolade, jeg har i hvert fall ikke hørt om noen andre, sier Skillingstad.

Bjørkebladene er plukket på gården hjemme i Selbu.

- Vi plukker bjørkebladene i mai. Deretter vakuumpakker vi dem og fryser ned dem, slik at vi har for hele vinteren. Så blander vi ekstrakt fra bjørkeblader og einekvister med sjokolade, sier hun og fortsetter:

- For noen år siden hadde vi besøk på sjokoladefabrikken fra en engelsk orienteringsgruppe. De smakte på sjokoladen og sa den smakte som det luktet når de løp i skogen i Selbu.

To sjokoladeprodusenter i lille Selbu

Meium Sjokoladefabrikk er ikke den eneste sjokoladefabrikken i Selbu. Også Jentene på tunet holder til i Selbu. Det synes Skillingstad er gøy.

- Det er jo spennende at vi blir kjent for sjokolade i Selbu. Det er ikke så mange bygder som har to sjokoladeprodusenter.

Hør hele intervjuet med Lillian Skillingstad her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...