Nea Radio

Nea Radio

Rørosmartnan

Næringsministeren åpner årets martna

Foto: Marte Garmann

Ordfører Isak V. Busch mener dette gir Røros en ypperlig anledning til å vise hva man har fått til på på samarbeid og det å unne hverandre suksess.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2020 kl 16:26

Næringsminister Iselin Nybø vil forestå den offisielle åpningen av den 167. Rørosmartnan.

– Vi er svært takknemlig for at den nylig utnevnte statsråden har bekreftet besøket, da det lenge var usikkert hvilke reise- og møteplaner som ble prioritert i forbindelse med endringer i regjeringens statsrådsposter 24. januar i år, skriver martnassjef Lillian Sandnes i en pressemelding.

– I 2019 la regjeringen fram en strategi som skal bidra til et bedre samarbeid mellom aktører på tvers av bransjer for å styrke Norge som kulturdestinasjon. På Røros har vi kultur for samarbeid, og det er selve fundamentet i Rørosmartnan. Arrangementet er en sterk merkevare og identitetsskaper som gir økt verdiskaping og positive ringvirkninger for næringslivet på Røros og i hele regionen. Det er derfor ekstra gledelig at næringsministeren vil holde åpningstalen på av et av landets mest kjente vintermarkeder den 18. februar sier Sandnes.

Ordfører Isak V. Busch mener dette gir Røros en ypperlig anledning til å vise hva man har fått til gjennom å utvikle samarbeid og unne hverandre suksess, og ikke minst får man muligheten til å diskutere utfordringer og rammevilkår for opplevelsesnæringen og et bærekraftig reiseliv på Røros i årene framover.

Åpningsseremonien

Årets martna starter med åpningsseremoni på Malmplassen tirsdag 18. februar kl 12.00. Her er programmet for det som skjer:

- Hyttklokka slår

- Røros-sangen

- Aina Sandnes Røste og Dag Harald Bakken på vokal, Martin Løvø på fele, Erik Roll på gitar og Jo Ryen på tangenter

- Velkommen ved ordfører Isak Veierud Busch

- Offisiell åpningstale ved næringsminister Iselin Nybø

- Folkedans med Røros Folkedanslag

- «Lin og lengsel»

- Tablå om linets betydning som handelsvare i gamle dager, og om livets lengsler når alt gikk litt langsommere enn idag – med hesten som transportør (Med Kirsti Sæter, Astrid Tronsmoen, Liv Bye. Tekst: Jostein Løkken)

- Dalakopa med musikalsk innslag

- Inntog av over åtti heste-ekvipasjer anført av forbønder og lasskjørere. Som i gamle dager har de reist i dagesvis med hest og slede for å komme fram til Rørosmartnan der handelsvarene på lasset skal omsettes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...