ANNONSE
Annonse

Rørosmartnan må skjenke normalt

Kommunestyret i Røros stemte for å avslå søknadene om utvidet skjenketid under Rørosmartnan, 15 mot 10 stemmer. Foto: Marit Langseth

Etter lang diskusjon i kommunestyret i Røros ble det til slutt vedtatt å avslå Bergstadens hotell og Vertshusets søknader om å få selge alkohol til klokken 02 i ukedagene under Rørosmartnan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2018 kl 00:31

ANNONSE
Annonse

Ti representater i kommunestyret tok ordet under behandlingen av Bergstadens Hotell og Vertshusets søknader om utvidet skjenketid under Rørosmartnan. Til slutt ble det flertall for å avslå søknadene om utvidet skjenketid, etter forslag fra Jens Ivar Tronshart (AP).

Flere av de som tok plass på talerstolen tok til orde for å skåne de som bor i sentrum.

– Er det skjenketid til klokka to, så har folk lov til å sitte i utestedene frem til klokka halv tre, i hvert fall. Deretter går de ut, og skal gjerne rope og synge i gata før de kommer seg avgårde i tre-fire-tiden. Det påvirker de som skal på jobb neste dag, sa Reidun Roland fra Røroslista.

– Naturlig å lytte til fagfolk

Per Arne Gjelsvik fra Venstre la, i likhet med flere, vekt på uttalelsene fra fagfolk, blant annet politiet og kommuneoverlegen, som frarådet utvidet skjenketid.

– Når vi har fagfolk i miljøene rundt oss, som faktisk engasjerer seg og bryr seg, så er det naturlig å lytte til dem. Vi trenger ikke mer fyll mellom ett og to, sa Gjelsvik.

Både Roland og Gjelsvik støttet rådmannens innstilling om å avslå søknadene.

Saken fortsetter etter bildet.

Ordfører Hans Vintervold (Ap) støttet flertallet i formannskapet, som gikk inn for å gi utvidet skjenketid i ukedagene. Foto: Marit Langseth

– Forutsigbarhet for næringslivet

I formannskapet ble det flertall for å gi utvidet skjenketid i ukedagene under martnan. Formannskapet la mest vekt på den store betydningen skjenking har for utelivsbedriftene i Røros, og at utvidet skjenketid har vært vanlig praksis de siste årene.

Ordfører Hans Vintervold støttet flertallet i formannskapet.

– En av de viktigste grunnene til at jeg støtter det, er fordi vi som kommune ønsker å fremstå med en viss forutsigbarhet overfor næringslivet, sa Vintervold.

Flere av de som var for utvidet skjenketid la vekt på politiets uttalelser etter tidligere martnaer, om at det har vært rolig og lite bråk under martnan.

Endre Sandbakken fra Høyre påpekte også at det er blitt strengere vakthold på utestedene de siste årene.

– Det er gode dørvakter, og det er et mye strengere system på hvem som kommer inn på utestedene nå. I tillegg tror jeg det blir et større trykk på gata hvis det stenger klokka ett, og at trafikken av folk vil fordele seg mer hvis man har åpent til klokka to, sa Sandbakken.

Søknaden til både Vertshuset og Bergstadens Hotell ble avslått med femten mot ti stemmer.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Fredag er det fare for underkjølt regn i Trøndelag.

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Vogntoget sperret fylkesvei 705 delvis i nesten ett døgn.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE