Nea Radio

Rørosmartnan 2021 avlyses

Avlyses: Det blir ingen folkefest og Rørosmartna på Røros i 2021. Foto: Andreas Reitan

Den 168. utgaven av Rørosmartnan blir avlyst i 2021, og utsettes til året etter. Det vedtok formannskapet i Røros torsdag ettermiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2020 kl 23:46

– Bakgrunnen for vedtaket sier seg egentlig selv. Vi klarer ikke å arrangere Rørosmartnan slik den skal være, under det gjeldende regimet i 2021. Det handler også om at det skal være en forutsigbarhet for de som er involvert i arrangementet, sier ordfører i Røros, Isak Veierud Busch.

Det er ingen tvil om at det var en tung beslutning å ta for formannskapet i kommunen under torsdagens møte.

– På en måte er det enormt vanskelig, siden vi vet hvor viktig Rørosmartnan er for lokalt næringsliv. På den andre siden er alle råd og forskriftene knyttet til covid-19 såpass klar at vi ikke kan gjennomføre Rørosmartnan uten å gjøre oss til lovbrytere, sier han.

Ordføreren forteller også at Folkehelseinstituttet og kommuneoverlegen har vært veldig klare på tilbakemeldingene til kommunen når det gjelder å arrangere martnan.

– Slik vi har fått høre er det ingenting som tyder på at smittesituasjonen vil være annerledes om fire måneder og at Norge er ferdigvaksinert innen den tid, sier han.

Martna med stor betydning

Rørosmartnan har vært arrangert hvert eneste år siden 1854, og har de siste årene samlet mellom 70 og 80 000 besøkende til byen i februar måned. Dermed får dette også store, økonomiske konsekvenser.

– Det er åpenbart. Her er det snakk om mange titalls millioner. Kanskje generer Rørosmartnan over 100 millioner i omsetning, sier han.

Nå starter jobben med å promotere Røros som feriedestinasjon til neste vinter.

Hør hele intervjuet med Rørosordfører Isak Veierud Busch her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...