Nea Radio

Rørosing kan bli Årets Ladejarl

Foto: ARKIVFOTO: Marit Manfredsdotter

Colonialmajor Odd Reitan er klar for å dele ut 2 millioner kroner til den som blir Årets Ladejarl. Rørosingen Jan Gunnar Skogås er en av de ti nominerte til prisen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Årets Ladejarl viser at personlig ansvar og engasjement er oppskriften for å skape resultater vi andre kan unne og beundre. Årets Ladejarl skal også kunne gjøre andre gode. De ti kandidatene som nå er med i finale-heatet bemerker seg gjennom sin stå-på-vilje for å skape noe større enn seg selv , sier Odd Reitan.

Tidligere vinner

Helle Aanesen var den siste som ble hedret med verdiprisen Årets Ladejarl i 2019 for sitt verdibaserte arbeid for å hjelpe kreftsyke. Engasjementet hennes har resultert i 16 Pusterom på kreftsykehus i Norge og over 300 utdannede AKTIV instruktører samt omfattende forskning på fysisk aktivitet og kreft. Andre som har vunnet prisen er Jon Olav Koss, Ada Sofie Austegard og Tale Maria "Helsesista" Krohn Engvik.

Toppspekket jury

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, regissør Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

- Årets topp 10-lister består av dyktige enkeltmennesker som brenner for å hjelpe andre. Vi i juryen skal nå velge mellom ti potensielle ladere som har vist lidenskap og dedikasjon i sitt arbeid for å gjøre samfunnet til et varmere sted , sier Ada Sofie Austegard, tidligere vinner av Årets Ladejarl 2017 og nå jurymedlem.

Her er årets topp ti kandidater til verdiprisen Årets Ladejarl, og tilfeldig rekkefølge:

Adrian Tollefsen,  er grunnlegger og generalsekretær i Mental Helse Ungdom med brennende engasjement for at alle skal ha like muligheter for en god psykisk helse.

Aleksander Helmersberg  startet Milla Says AS for å hjelpe mennesker med kommunikasjonsutfordringer, manglende eller begrenset verbal tale til å bli forstått og forstå sine nærmeste.

Trude Jacobsen er grunnlegger av Dråpen i Havet. Kjent for resultater i arbeidet med å hjelpe flykninger som ikke kommer seg videre til og bedre liv hvor integrering, samhold og aktiviteter er viktig.

Gunhild A. Stordalen , grunnlegger av EAT brenner for helse, miljø og dyrevelferd. Kjent for sine visjonære mål om en rettferdig og bærekraftig verden, hvor alle har tilgang på sunn og næringsrik mat.

Birgit Skarstein, toppidrettsutøver som inspirerer og viser enormt engasjement for funksjonshemmedes likeverd og inkludering i samfunnet. Hun var blant annet den første deltakeren med rullestol i TV-programmet Skal vi danse.

Mats Zuccarello , ishockeyproff i NHL, startet Zuccarellostiftelsen for å gi alle en barndom med muligheter til å utfolde seg gjennom idrettsglede, lek, mestring og moro.

Javad Mushtaq,  grunnlegger og leder for MinMentor og MAK, kjent for sitt engasjement for å utvide mangfold i Norge og norsk næringsliv.

Jan Christian Vestre  er vekstskaper og tredjegenerasjons møbelskaper som brenner for bærekraftig drift og produksjon med nullutslipp. En bedriftsleder som tydelig tar samfunnsansvar.

Jan Gunnar Skogås,  sykehusdirektør ved St. Olavs Hospital, avd. Røros har gjennom nytenking og teknologi omfattende behandlingskapasiteten og reduserte rehabiliteringstiden ved sykehuset.

Deeyah Kahn,  filmregissør med en tydelig stemme og forbilde for likeverd. Kjent for å belyse tema som ekstremisme og radikalisering og muslimske kvinners rettigheter.

Belønne verdidrevet ledelse- og arbeid.

Det spesialiserer seg på Årets Ladejarlprisen er at den tildeles og enkeltmenneske som motiverer likegyldighet, tar i og ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter.

Selve prisutdelingen skjer på Lade Gaard i Trondheim, 11. september.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...