Nea Radio

Nea Radio

Rørosbudsjettet

Høyres forslag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 20:42

Innstilling til Budsjett 2018 , Røros Høyre og Venstre

1. Skattøre
Skattøre settes til den maksimale sats som Stortinget fastsetter.

2. Eiendomsskatt
Eiendomsskatt utskrives i henhold til eiendomsskattelovens §2 og §3 på det av kommunestyrets fastsatte områder. For boliger og fritidseiendommer beholdes satsen på 5,5 promille. For næringseiendommer beholdes satsen på 5,5 promille.

3. Låneopptak
Kommunestyret godkjenner låneopptak inntil 97,94 millioner kroner for å dekke ovennevnte investeringer i 2018. Låneopptak gjøres i henhold til kommunens finansreglement.

4. Disponering av driftsrammer
De totale driftsrammene som fremkommer av skjema 1A og 1B vedtas. Rammene disponeres av rådmannen og forutsettes videredelegert gjennom egen disponerings-/anvisningsfullmakt.
Endringsforslag Røros Høyre og Røros Venstre:

Full barnehagedekning: det iverksettes nødvendige tiltak for å sikre at vi kan tilby barnehageplass til alle barn som har behov for det. Dette er så viktig at det kan forsvares å redusere avsetning til fond. 

Konsekvens/inndekning: redusert avsetning til fond, kr. 4 mill. i stedet for kr. 6.5 mill.

Barnefattigdom: Barn i lavinntektsfamilier tilbys gratis SFO-tilbud og gratis deltakelse på kulturskolen, etter samme ordning som gratis kjernetid i barnehage. Pr. 01.08.2017 omfatter dette familier med inntekt under kr. 450.000.

Konsekvens/inndekning: opprettholde 20% varaordfører – frigjør kr. 170.000
dvs ramme sentraladministrasjonen reduseres med kr. 170.000 og ramme oppvekst økes med kr. 170.000.

5. Disponering av investeringsrammer
De totale investeringsrammene som fremkommer av skjema 2A og 2B vedtas. Rammene disponeres av rådmannen og forutsettes videredelegert gjennom egen disponerings- /anvisningsfullmakt.

Endringsforslag Røros Høye og Røros Venstre:
Redusere behov for låneopptak + prosjekt vedr teknisk senter er usikkert iforhold til at ambulansen vil ikke dit og det er uavklart mhp politi.
Teknisk senter/ responssenter tas ut av investeringsbudsjettet

NOK 350 000.- 2018 opprettholdes til utredning av kostnad påbygg Helsesenteret

6. Gebyrregulativ 2018
Vedlagte gebyrregulativ vedtas.

7. Budsjett for kontrollutvalget
Vedlagte budsjettforslag for kontrollutvalg med total ramme på kroner 831 572,- vedtas. Rammen utgjør en økning på 5,79% fra forrige år.

Tilleggsforslag
Røros Kommune bør i større grad markedsføres som en næringsvennlig kommune. Vi har lav arbeidsgiveravgift og ingen eiendomsskatt på produksjonsutstyr og innstallasjoner. Vi ønsker derfor ikke å øke eiendomsskatten på næringseiendom . 

Redusere behovet for låneopptak ved å utrede muligheten for hvilke boliger og verker som kan selges for minimum MNOK 25-30 i løpet av 2 år. 

Røros kommunes kjernevirksomhet er ikke eierskap. Salg av aksjer i Røros Slakteri og Røros tomteselskap gjennomføres.

For å skape attraktive boligområder må det finnes flere arealer tilgjengelig for boligtomter. Det bes om en kartlegging av kommunale arealer som kan selges til private eiendomsutviklere / entreprenører som igjen selger det som boligtomter

Barnehagestruktur skal utredes i løpet av 2018. Det bes om at utredningen for 2013 blir vektlagt som en del av utredningen i 2018 og at utredningen inneholder mulighet for at 3 barnehager blir til en stor i samme bygg som omsorgsstrukturen på Øverhagan. Det bes også om at utredningen inkluderer hvilke mulige private løsninger som finnes for barnehagedrift

Røros Kommune skal være en JA kommune! Ja’et skal være ledende i all saksbehandling, administrativt og politisk, ved at vi ser hele samfunnsøkonomien i Røros Kommune som en helhet

Påbygg helsesenter. Investeringsbehov innarbeides i økonomiplan ved budsjettbehandlingen for 2019.

Nøkkelord

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Ulykke på fv30

Ulykke på fv30

En bil har kjørt inn i en bergvegg, fører er ute av bilen.

Rød-grønt i Tydal

Rød-grønt i Tydal

Etter kommunevalgdebatten i Tydal kan vi i det minste slå fast at det blir rød-grønt flertall i det nye kommunestyret (!).

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

- SV beskytter urørt natur   

- SV beskytter urørt natur   

- En stemme til SV er en stemme for framtid - ikke forurensing, skriver ordførerkandidat for Røros SV, Christian Elgaaen. 

- Holtålen AP sier nei til bompenger

- Holtålen AP sier nei til bompenger

- Holtålen AP sier nei til bompengefinansiert utbedring av FV30 mellom Støren og Røros, skriver ordførerkandidat for Holtålen Ap, Dag Knudsen.

Stadig flere eldre i Røros

Stadig flere eldre i Røros

Lillegull og Per Ludvig valgte Røros på grunn av roen og freden

Siste med #NyheterVis flere

Ulykke på fv30

Ulykke på fv30

En bil har kjørt inn i en bergvegg, fører er ute av bilen.

Feiret Trestakk

Feiret Trestakk

Onsdag markerte Equinor på Tangen i Stjørdal produksjonsstart på Trestakk-feltet.

– Gledelig at lisensjakta på bjørn nord for Dovre avlyses

– Gledelig at lisensjakta på bjørn nord for Dovre avlyses

Naturvernforbundet mener dette er nødvendig for at bjørnebestanden skal nå opp på bestandsmålet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...