Nea Radio

Nea Radio

Rørosbudsjettet

Arbeiderpartiets endringsforslag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 20:39

FORSLAG TIL ØKONOMIPLAN 2019-2021 OG ÅRSBUDSJETT 2018 AP

FORSLAG TIL OMPRIORITERING
DRIFT
Avsetning til disposisjonsfond reduseres med kr. 1 mill.
Hjemmebaserte tjenester styrkes med kr.1 mill.
Det overføres kr. 170.000 til dekning av trygghetsalarm. Dette dekkes inn ved å ta ut foreslått økning i godtgjørelse til varaordfører. Spørsmålet om ressurser til politisk organisering tas opp til vurdering ved overgang til ny valgperiode.
Støtten til Destinasjon Røros økes med kr 200.000,- for å opprettholde dagens drift av turistkontoret. Dette dekkes inn med bruk av midler fra Aursundreguleringsfondet.

INVESTERINGER

Midlertidige lokaler ved helsesenteret strykes og kr 200.000,- overføres til investeringsbudsjettet ved Røros skole og øremerkes oppgradering av elevenes datamaskinpark.
Istandsetting av kirkemurer rundt Røros kirke fortsetter i 2018 og kr. 1 mill. overføres fra planlagt investering i 2019.

VERBALFORSLAG

Kommunale boliger med stort vedlikeholdsetterslep bør vurderes solgt. Det er ønskelig at kommunen reduserer sin bygningsmasse for å spare kostnadskrevende vedlikehold. Rådmannen bes utarbeide en oversikt over hvilke eiendommer som bør selges, som legges frem for formannskapet. Saken bør også inneholde forslag til hvordan Røros kommune kan utøve aktivt eierskap over sine eiendommer i fremtiden.

Rådmannen bes vurdere eventuelle konsekvenser av at kommunen gjennom FIAS har inngått avtale om å gå inn i SESAM-samarbeidet.

Rådmannen bes ta initiativ til snarest å iverksette arbeidet med å realisere et større parkeringsanlegg i nær tilknytning til Røros sentrum sammen med aktuelle samarbeidspartnere.

Rådmannen bes utarbeide en reguleringsplan for gang- og sykkelvei langs resterende strekning av Falunveien, samt Ann- Magritts vei i løpet av 2018.

Rådmannen bes utarbeide et forslag til hvordan man kan øke andelen lokalprodusert og kortreist mat ved institusjonene i kommunen.

Rådmannen bes utarbeide en plan for permanent ombygging/rehabilitering av legesenteret som vil bedre arbeidsforhold for ansatte og trygge pasientsikkerheten. En ombygging bør sees i sammenheng med eventuell samlokalisering med ambulansetjenesten. Kostnader innarbeides i økonomiplan 2019.

Forslag fra Røroslista:

Det settes av 10.000 fra formannskapets disposisjonsfond til ordningen «trygt hjem for en 50-lapp».

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...