Nea Radio

Rørosbryggeriet kan spare hundretusener på avgiftskutt

Bryggerimester Jones Mikkelsen sammen med nestleder i styret til Røros bryggeri og mineralvannfabrikk, Dag Aadne Sandbakken, og stortingsrepresentant for Høyre i Sør-Trøndelag, Guro Angell Gimse. Foto: Marit Langseth

Regjeringen foreslår å kutte i alkoholavgiften for småskalabryggerier, og går det igjennom kan det ha stor betydning for Rørosbryggeriet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Avgiftslettelsene gjelder for mindre bryggerier, som brygger mindre enn 500.000 liter. Så får man reduksjon opp til de første 200.000 produserte literne, sier stortingsrepresentant for Høyre i Sør-Trøndelag, Guro Angell Gimse.

Fredag var hun på besøk til Røros bryggeri og Mineralvannfabrikk, for å fortelle om forslaget Regjeringen har til revidert nasjonalbudsjett for 2018.

– Vanligvis må man betale en avgift på 22,07 kroner per liter, og de første reduksjonene medfører cirka 4,50 kroner i reduksjon og det kan bety mye for små bryggerier, sier Angell Gimse.

Ønsker å støtte opp om småbedrifter og gründere

Antall mikrobryggerier i Norge har vokst kraftig de siste årene, og ved å kutte i alkoholavgiften ønsker regjeringen å støtte opp om småbedrifter og gründere.

– Vi vet det er mange som driver, og som skaper verdier i lokalsamfunnene, men som kanskje ikke har så store marginer og som har vanskelig for å få nok igjen på bunnlinja. Det er viktige bedrifter, særlig i distriktene, sier Angell Gimse.

– Utfordrer dette norsk alkoholpolitikk?

– Det tror jeg ikke. Jeg tror et mangfold i øl er en kultur vi ønsker i Norge. Selvfølgelig ønsker vi ikke å legge opp til flatfyll rundt på bygdene, men vi ønsker å bygge en ølbryggerkultur, som er viktig for landet vårt.

Kan bety mye for Rørosbryggeriet

Nestleder i styret til Røros bryggeri og Mineralvannfabrikk, Dag Aadne Sandbakken, forteller at et slikt avgiftskutt vil ha stor betydning for dem.

– Det er med på å trygge arbeidsplassene og gjøre oss i stand til å vokse. Hvis du tenker på årsbasis, fra 2017-2018, så ville dette ha utgjort opp mot en halv million kroner i reduserte avgifter for oss.

– Hvordan er det å drive et småskalabryggeri i dag?

– Vi driver jo på marginene. Det har ikke vært noen fet butikk så langt, så dette vil være et vesentlig bidrag til oss for å kunne utvikle bedriften videre.

Regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2018 legges fram 15. mai, og deretter skal det forhandles med KrF.

Angell Gimse hadde allikevel tatt med en gratulasjonsblomst til Rørosbryggeriet.

– Jeg tror dette vil gå i gjennom. Dette er et forslag vi ikke vil gi oss lett på.

Hør mer om saken her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...