ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros kommune:

Rørosbefolkningen holder ut og står sammen mot korona

Foto: Anita Sivertsgård

Røros kommune takker sine innbyggere for innsatsen de så langt har lagt ned i forbindelse med koronapandemien i denne pressemeldingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Snart 10 måneder etter at koronaen snudde hverdagen vår på hodet, har vi fortsatt sluppet unna større utbrudd i kommunen vår. Det kan vi takke hverandre for. Både innbyggere og hyttebefolkning har fulgt smitteverntiltakene trofast gjennom hele perioden. Lokalt kultur- og næringsliv har lagt til rette for trygg handel og andre opplevelser – for både oss som bor her og alle som besøker oss.

Vi kom oss trygt gjennom jula – ja, hele desember – uten et eneste smittetilfelle! Det kan alle gi seg selv en stor klapp på skuldra for. Godt smittevern hos hver enkelt av oss er dét som holder viruset unna.

Det nye året startet med økning i smittetallene og forsterkede tiltak. Vi har innført testing på grensen mot Sverige, og grensen er åpen bare 4 timer i døgnet for alle, med noen unntak. Den siste uken har østlandsregionen fått et utbrudd av det muterte viruset, som også påvirker tiltakene vi har lokalt. Og slik vil det nye året være fremover. Det vil komme utbrudd på ulike steder i landet, og vi vil i perioder få nye tiltak vi må følge.

Da er det godt å se at smittetallene nasjonalt nå går ned, og i Trøndelag har smittetallene falt kontinuerlig siden nyttår.

Vi må unngå virusutbrudd når vi starter vaksinering

Det vi alle ser frem til nå er å få vaksiner hit. Vi har allerede startet, og de eldste i risikogruppene, beboere på sykehjem og utvalgte helsearbeidere har fått vaksinen – 89 personer så langt. Foreløpig får vi kun mindre leveranser av vaksinen, og vi vet ikke sikkert når vi får større leveranser.

Helsevirksomheten i Røros har vaksineplanen klar, og er godt forberedt på å vaksinere større grupper personer på kort varsel. For at vi skal få til dette er det viktig at vi ikke samtidig har et pågående utbrudd av viruset. Det vil gå ut over ressursene vi har til å vaksinere befolkningen.

Derfor er oppfordringen vår at vi alle fortsetter å holde ut – og følger nasjonale og lokale smitteverntiltak i tiden som kommer.

Nøkkelord

ANNONSE