Nea Radio

Rørosband skal delta i Trøndersk Mesterskap i livemusikk

BAKRUS: Fra venstre: Vegard Moan Viken, Jonas Jansen Ramsfjell, Steffen Lilleevjen, Odd Ragnar Bukkvoll (Foran)

BAKRUS er et av 20 band som kom gjennom nåløyet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Punkbandet BAKRUS, bestående av de fire rørosingene Jonas Jansen Ramsfjell (22), gitar og vokal, Steffen Lilleevjen (24), gitar, Vegard Moan Viken (23), bass, og Odd Ragnar Bukkvoll (25), trommer, er plukket ut til å spille på Trøndersk Mesterskap i Livemusikk i Trondheim 19. oktober.

De skriver i en pressemelding at de er fire rørosinger som har spilt sammen i bandet BAKRUS siden 2013. Bandet ble stiftet med mål om å holde den gamle norskrocken i live så lenge som mulig. Det som begynte med coverlåter fra Joachim Nielsen, Per Bergersen, og mange av de andre gamle slagerne, har over tid utviklet seg til å bli et repertoar av egne låter med en mer moderne punklyd.

Raske, hardtslående riff settes opp i kontrast mot myke, svevende melodier, og sammen danner dette bakteppet til ekte, ærlige tekster om det å være menneske. For selv om lyden til bandet har utviklet seg vekk fra der de begynte, holder de fortsatt hardt på at tekstinnholdet er det viktigste.

Bandet har spilt en rekke konserter i Røros og Trondheim.

Trøndersk Mesterskap i livemusikk - TM:Live - er en konkurranse i livemusikk som holdes i Trondheim hvert år. I år har over 100 band sendt inn demoer, og av disse har 20 band kommet gjennom nåløyet og blitt plukket ut til å spille. Ett av disse er altså BAKRUS fra Røros.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet: «Ah, endelig et «Jokke-band» som ikke høres ut som de har mer lyst til å kaste Molotovs og tagge end UFFA enn å øve å produsere gode punklåter. Rørosingene i Bakrus sendte inn noen mixer fra det kommende albumet Tynn Kjærlighet og ble med det enstemmig tatt ut som en potensiell live-finalist hos oss.»

Debutalbum i desember

Bandet er nå i sluttfasen av å jobbe med sitt debutalbum «Tynn Kjærlighet», som kommer ut i desember 2018. Albumet tar for seg temaer som lengsel, opprør, og å ikke klare å gi slipp på ting man helst burde gitt slipp på for lenge siden.

Rørosingen Ola Lysgaard legger i disse dager siste hånd på utformingen av platecoveret. Bandet har fått støtte fra Frifond til plateutgivelsen,
som kommer som god, gammeldags vinyl.

Trondheim 19. oktober

Bandet håper så mange som mulig har muligheten til å ta turen til Trondheim og TM:Live 19. oktober. Under konkurransen spiller to grupper på 10 band mot hverandre, og de fem beste fra hver gruppe går videre til finalen. Vinnerne blir stemt frem av et dommerpanel og publikumsstemmer, og det seirende bandet reiser hjem med heder, ære og 25.000 kroner.

Jonas, Steffen, Vegard og Odd Ragnar håper mange vil komme for å heie og gi sin stemme. De lover en flott kveld med svært bredt musikalsk spekter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...