Nea Radio

Nea Radio

Røros Yoghurt Tyttebær slår an i Oslo

Trond V. Lund var 1 av 3 som mottok det gjeve hedersmerke av landbruksminister Jon Georg Dale under åpningen av Matstreif. Foto: Gunnhild Sun Bellsli

Nå kommer den til en butikk nær deg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Landbruksminister Jon Georg Dale delte ut Spesialitet-merket til Økologisk Røros Yoghurt Tyttebær fra Rørosmeieriet under åpningen av Matstreif i Oslo fredag. Meieribestyrer Trond V. Lund tok i mot prisen. Tyttebær er den andre smaksvarianten i yoghurtserien til Rørosmeieriet.

Røros Yoghurt Tyttebær fra Rørosmeieriet har en mild og søt smak av tyttebær, og en unik, glatt konsistens takket være den tradisjonsrike tettekulturen som har dype røtter i den lokale gårds- og seterkulturen i Røros-traktene. Rørosmeieriet har to typer yoghurt og begge har Spesialitet-merke. Røros Yoghurt Tyttebær er nettopp lansert i nasjonal dagligvare i 450 ml beger.

- Vi har som mål at alle yoghurter skal spesialitetsmerkes – for oss er det et bevis på kvalitet og et hedersmerke vi strekker oss mot. Vår yoghurt er basert på tettekultur som jo er den gamle «norske yoghurten». I Røros-traktene spises tjukkmjølk slik som yoghurt, forteller meieribestyrer Lund.

Saken fortsetter under bildet

Økologisk Røros Yoghurt. Foto: Privat

- Det er få produkter vi har fått så gode tilbakemeldinger på smak som denne. Nå står vi på stand med denne på Matstreif og den står virkelig frem som en smaksvinner hos både publikum og den profesjonelle gane. Samtidig er den på vei ut i nasjonale dagligvarebutikker og vi er veldig spente på hvordan den vil bli mottatt der, avslutter Lund.

Fagjuryen for Spesialitet-merket består av fagfolk med høy matfaglig kompetanse og ledes av Lars Sponheim. Ordningen forvaltes av Matmerk.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...