Nea Radio

Røros vil ha Isak (AP)

LIKE FØR DE FØRSTE TALLENE: Isak Veierud Busch på Arbeiderpartiets valgvake. Foto: Per Magne Moan

Men Senterpartiet er valgets store vinner også på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2019 kl 02:33

Med 41,3 prosent oppslutning, noe som sikrer 11 av 27 plasser i kommunestyret, er det mye som tyder på at den neste ordføreren på Røros heter Isak Veierud Busch.

Arbeiderpartiet beholder posisjonen og oppslutningen fra forrige kommunevalg og Veierud Busch sier til Nea Radio at han er fornøyd med det.

Han trenger likevel en samarbeidspartner eller to for å sikre flertallet i kommunestyret, men vil ikke kommentere dette, ut over at denne jobben starter nå.

Røros Arbeiderparti har i inneværende periode samarbeidet med SV og Røroslista. SV beholder sine fire mandater, mens Røroslista mister et av sine to.

Valgets vinner

Valgets store vinner på Røros er Senterpartiet, som dobler sin oppslutning. 21,2 prosent betyr seks representanter i kommunestyret.

Listetoppen, Guri Heggem, er selvsagt svært godt fornøyd med disse tallene, men er usikker på hva dette vil gi av politisk påvirkning i Røros.

Heller ikke hun er særlig snakkesalig med tanke på fremtidige koalisjoner.

VALGETS VINNERE: Seiersklem til Isak Veierud Busch fra Senterpartiets Guri Heggem, etter at det var klart at Arbeiderpartiet mest sannsynlig får ordførere også de neste fire årene. Foto: Per Magne Moan

Hva nå?

Dette betyr at det fremdeles er knyttet en god del spenning til om Isak Veierud Busch og hans Arbeiderparti følger de siste års tradisjon om å se seg til venstre på den politiske aksen for å høste støtte, eller om han går nye veier inn mot sentrum.

Samarbeidet har vært satt på litt prøver i inneværende periode, og varaordfører Bjørn Salvesen fra SV, har flere ganger sagt at partiet er i opposisjon i posisjonen.

Den rød/grønne blokka har i allefall all politisk makt i Røros med hele 22 av 27 mandater.

Mandatfordelingen på Røros. Foto: NRK

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...