Nea Radio

Røros ut av regionrådet for Fjellregionen

Kommunestyret Røros Foto: Per Magne Moan

Et enstemmig kommunestyre vedtok tirsdag kveld utmelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2019 kl 22:24

Kommunestyret på Røros behandlet torsdag kveld innstillingen fra Formannskapet om utmelding av regionrådet for Fjellregionen.

Røros er også med i regionrådet Trøndelag Sør.

Varaordfører Bjørn Salvesen fra SV sa under debatten at tiden for utmelding nå er moden. Han menter det er mye arbeid og resurskrevende å være med i to regionråd.

Kostbart

Ved årsskiftet vedtok Fylkestinget i Trøndelag å melde seg inn i Fjellnettverket for Sør -og Midt-Norge og Salvesen mente dette nettverket er en fornuftig organisasjon å være medlem i.

Formannskapets innstilling går på innmelding i Fjellnettverket fra 1. januar 2020.

– Vi vil støtte innstillinga, men vil også ha et godt forhold sørover gjennom blant annet Næringshagen, sa han.

Guri Heggem (SP) startet sitt debattinnlegg med at dette er et historisk øyeblikk og fortsatte med at Røros ikke noe annet valg enn å se nordover.

– Vi hører til region Trøndelag, som får midler og rapporteringsansvar. Vi har ikke økonomiske muskler til å være med i to regionråd. Derfor er det rett av oss å melde oss ut av regionrådet for Fjellregionen, men også samtidig rett å være med i Fjellnettverket.

Isak Veierud Busch (AP) sluttet seg til de som ble sagt av de forrige talerne, men utdypet viktigheten med samarbeid også sørover.

Per Arne Gjelsvik (V) sa at Røros Venstre hadde dette i sitt valgprogram allerede for fire år siden.

– Det er naturlig å gå ut av regionrådet der vi over en lang periode har gitt bort beslutningsmyndighet med negative konsekvenser for oss. Blant annet har Røros videregående tapt flere linjer sørover, mens Røros Sykehus, i forbindelse med Fjellhelseprosjektet, var nær ved å bli totalt ødelagt, sa han.

Mye bra

Ordfører Hans Vintervold trakk fram flere av de positive sidene medlemskapet har medført, blant annet innen matmiljøet og industrien.

– Jeg har vært en forkjemper for å være med i regionrådet, men innser at tida nå er kommet for å å se på andre løsninger, sa ordføreren under debatten og røpet at selv om det er trist, så ville han gå for formannskapets forslag om melde Røros ut av regionrådet for Fjellregionen.

Se behandlingen av saken her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...