ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros ut av regionrådet for Fjellregionen

Kommunestyret Røros Foto: Per Magne Moan

Et enstemmig kommunestyre vedtok tirsdag kveld utmelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2019 kl 22:24

ANNONSE
Annonse

Kommunestyret på Røros behandlet torsdag kveld innstillingen fra Formannskapet om utmelding av regionrådet for Fjellregionen.

Røros er også med i regionrådet Trøndelag Sør.

Varaordfører Bjørn Salvesen fra SV sa under debatten at tiden for utmelding nå er moden. Han menter det er mye arbeid og resurskrevende å være med i to regionråd.

Kostbart

Ved årsskiftet vedtok Fylkestinget i Trøndelag å melde seg inn i Fjellnettverket for Sør -og Midt-Norge og Salvesen mente dette nettverket er en fornuftig organisasjon å være medlem i.

Formannskapets innstilling går på innmelding i Fjellnettverket fra 1. januar 2020.

– Vi vil støtte innstillinga, men vil også ha et godt forhold sørover gjennom blant annet Næringshagen, sa han.

Guri Heggem (SP) startet sitt debattinnlegg med at dette er et historisk øyeblikk og fortsatte med at Røros ikke noe annet valg enn å se nordover.

– Vi hører til region Trøndelag, som får midler og rapporteringsansvar. Vi har ikke økonomiske muskler til å være med i to regionråd. Derfor er det rett av oss å melde oss ut av regionrådet for Fjellregionen, men også samtidig rett å være med i Fjellnettverket.

Isak Veierud Busch (AP) sluttet seg til de som ble sagt av de forrige talerne, men utdypet viktigheten med samarbeid også sørover.

Per Arne Gjelsvik (V) sa at Røros Venstre hadde dette i sitt valgprogram allerede for fire år siden.

– Det er naturlig å gå ut av regionrådet der vi over en lang periode har gitt bort beslutningsmyndighet med negative konsekvenser for oss. Blant annet har Røros videregående tapt flere linjer sørover, mens Røros Sykehus, i forbindelse med Fjellhelseprosjektet, var nær ved å bli totalt ødelagt, sa han.

Mye bra

Ordfører Hans Vintervold trakk fram flere av de positive sidene medlemskapet har medført, blant annet innen matmiljøet og industrien.

– Jeg har vært en forkjemper for å være med i regionrådet, men innser at tida nå er kommet for å å se på andre løsninger, sa ordføreren under debatten og røpet at selv om det er trist, så ville han gå for formannskapets forslag om melde Røros ut av regionrådet for Fjellregionen.

Se behandlingen av saken her:

Nøkkelord

ANNONSE