Nea Radio

Korte beslutningsledd på Røros

Røros Produkter laget antibac-beholdere for kommunen

Foto: Per Magne Moan

Da behovet for dispensere for håndsprit meldte seg, kastet Røros Produkter seg rundt og kom med en løsning på kort tid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mandag starter skolene i landet så smått om senn opp igjen etter å ha vært koronastengte i ukesvis.

Men hverdagen for elevene blir ikke helt som før da det innføres mange ulike ordninger som skal hindre spredning av viruset.

– Blant annet har behovet for dispensere til antibac meldt seg, sier folkehelsekoordinator i Røros, Frode Bukkvoll.

Korte beslutningsledd

Han tok kontakt med Røros Produkter AS som på kort tid har utviklet en beholder som nå i første omgang skal monteres ved alle innganger på skoler og barnehager i kommunen.

Fra ideen ble lansert og til det ferdige produktet stod klart, gikk det bare dager og Bukkvoll er imponert over hva den lokale bedriften har klart å få til på så kort tid.

Det er så langt produsert 80 dispensere eller beholdere, som skal romme flasker med håndsprit.

– Vi forsøkte å få til berøringsfrie dispensere, men fikk beskjed om at det var leveringstid i juni - juli, og det synes vi var for sent. Derfor måtte vi se oss rundt etter andre løsninger og valget falt da på Røros Produkter, sier Bukkvoll.

Flere virusrelaterte produkter

Markedsansvarlig i Røros Produkter AS, May Kristin Knutsen, sier bedriften allerede har utarbeidet flere produkter relatert til koronapandemien.

– Den foten vi står best på for tiden er den som går på smittevern. Bare denne uken har vi utviklet fire-fem produkter basert på løsninger innen smittevern, sier hun.

Hør intervju med Frode Bukkvoll og May Kristin Knutsen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...