ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Til våren blir det Røros Pride

RØROS PRIDE: Erik Sandnes Høsøien og Hans Oddvar Stuenes er blant initiativtakerne. Foto: Per Magne Moan

Erik og Hans Oddvar mener det er på tide å få det fargerike arrangementet til Bergstaden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I slutten av mai neste år vil Røros Pride bli arrangert for første gang.

– Pride er en parade, fest og moro samtidig som det er et viktig og seriøst tema, sier Hans Oddvar Stuenes. Han er en av initiativtakerne til å få arrangementet til Røros, og sier videre at dette vil pågå en hel uke til ende.

Ut av storbyen

Vanligvis er det de store byene som har hatt Pride-arrangement tidligere, men også noen mindre steder har hatt arrangement.

– Ørsta og Volda var tidlig ute med Bygdapride, noe som ble en stor suksess. Og nå vil vi videreføre dette til vår region sier Erik Sandnes Høsøien og røper at man har lekt litt med tanken på å kalle det Fjell-Pride, men at det blir hetende Røros Pride og er for hele fjellregionen.

På Wikipedia forklares Pride med at dette er friluftsarrangementer som feirer lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og queer sosiale og selvaksept, prestasjoner, juridiske rettigheter og stolthet. Hendelsene fungerer også til tider som demonstrasjoner for juridiske rettigheter som ekteskap av samme kjønn.

Både Høsøien og Stuenes mener det er på tide å få Pride til regionen og at Røros-samfunnet er klar for et slikt arrangement.

Mange er med, men trenger fler

Røros Pride vil foregå fra 25. mai til 31. mai neste år og mange aktører har allerede sagt at dette vil de være med på.

– Vi har snakket med Amnesty som er positive til å komme og snakke om sitt arbeid generelt og på dette området. Ungdomsklubben er positiv til å ha arrangement og i går snakket vi med Helseførkjan som også ville være med. Like så filmklubben og Kunst og kaos, sier Hans Oddvar Stuenes.

– I tillegg er vi i, og ønsker mer dialog, med næringslivet. Vi er helt i oppstartfasen og trenger masse hjelp, sier Erik Sandnes Høsøien.

De røper at de har jobbet en del for å finne en dato som passer, innimellom alle store og små arrangementer på Røros.

På spørsmål om hva som blir ukas høydepunkt, så sier begge at det nok blir paraden - det fargerike opptoget som vil gå gjennom Bergstadens gater.

Hør intervju her:

Nøkkelord

ANNONSE