Nea Radio

Til våren blir det Røros Pride

RØROS PRIDE: Erik Sandnes Høsøien og Hans Oddvar Stuenes er blant initiativtakerne. Foto: Per Magne Moan

Erik og Hans Oddvar mener det er på tide å få det fargerike arrangementet til Bergstaden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I slutten av mai neste år vil Røros Pride bli arrangert for første gang.

– Pride er en parade, fest og moro samtidig som det er et viktig og seriøst tema, sier Hans Oddvar Stuenes. Han er en av initiativtakerne til å få arrangementet til Røros, og sier videre at dette vil pågå en hel uke til ende.

Ut av storbyen

Vanligvis er det de store byene som har hatt Pride-arrangement tidligere, men også noen mindre steder har hatt arrangement.

– Ørsta og Volda var tidlig ute med Bygdapride, noe som ble en stor suksess. Og nå vil vi videreføre dette til vår region sier Erik Sandnes Høsøien og røper at man har lekt litt med tanken på å kalle det Fjell-Pride, men at det blir hetende Røros Pride og er for hele fjellregionen.

På Wikipedia forklares Pride med at dette er friluftsarrangementer som feirer lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og queer sosiale og selvaksept, prestasjoner, juridiske rettigheter og stolthet. Hendelsene fungerer også til tider som demonstrasjoner for juridiske rettigheter som ekteskap av samme kjønn.

Både Høsøien og Stuenes mener det er på tide å få Pride til regionen og at Røros-samfunnet er klar for et slikt arrangement.

Mange er med, men trenger fler

Røros Pride vil foregå fra 25. mai til 31. mai neste år og mange aktører har allerede sagt at dette vil de være med på.

– Vi har snakket med Amnesty som er positive til å komme og snakke om sitt arbeid generelt og på dette området. Ungdomsklubben er positiv til å ha arrangement og i går snakket vi med Helseførkjan som også ville være med. Like så filmklubben og Kunst og kaos, sier Hans Oddvar Stuenes.

– I tillegg er vi i, og ønsker mer dialog, med næringslivet. Vi er helt i oppstartfasen og trenger masse hjelp, sier Erik Sandnes Høsøien.

De røper at de har jobbet en del for å finne en dato som passer, innimellom alle store og små arrangementer på Røros.

På spørsmål om hva som blir ukas høydepunkt, så sier begge at det nok blir paraden - det fargerike opptoget som vil gå gjennom Bergstadens gater.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...