Nea Radio

Lokalt NAV team

Røros, Os og Holtålen satser på ungdom!

Satser: Unge arbeidssøkere under 30 år er et av NAV sine satsingsområder på nasjonalt plan. Lokalt har NAV Røros, Os og Holtålen et eget team som har intensivert arbeidet med denne gruppa. Foto: -

Unge arbeidssøkere under 30 år er et av NAV sine satsingsområder

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Unge arbeidssøkere under 30 år er et av NAV sine satsingsområder på nasjonalt plan. Lokalt har NAV Røros, Os og Holtålen et eget team som har intensivert arbeidet med denne gruppa. Dette er organisert som et prosjekt som har fått støtte fra Fylkesmannen i Trøndelag. Teamet består av fire personer; en fra helseområdet, to fra sosialområdet og en prosjektmedarbeider som følger opp unge ute i bedrifter og tiltak. Målet er å få flere unge ut i lønnet arbeid og etablere en arbeidsmetode som lokalkontoret skal bruke etter at prosjektperioden er over. Etter ett års arbeid ser resultatene lovende ut for oss lokalt.

I prosjektet jobbes det nå med tettere oppfølging mot arbeid og utdanning. Dette gjøres i samarbeid med opplæringskontor, videregående skole og NAVs markedsteam som har tett kontakt med næringslivet i regionen. Det er også gjennomført tre gruppesamlinger hvor 6-8 arbeidssøkere innkalles samtidig to ganger pr uke i fem uker. Der blir det gjennomgått temaer som søknadsskriving, arbeidslivets spilleregler, bedriftsbesøk, personlig økonomi og helse. I de tre gruppene som er gjennomført har vi hatt tjue deltakere, og av disse er åtte over i arbeid eller utdanning. Av de som ikke er over i arbeid er flertallet nå over i arbeidsrettede tiltak ute i ordinære bedrifter gjennom NAV og noen i tiltak gjennom våre tiltaksbedrifter som NAV kjøper tjenester av.

Utover arbeidet med ungdomsgruppene har vi også flere som mottar tett individuell oppfølging. I løpet av inneværende år har vi formidlet nitten personer over i arbeid med ordinær lønn, og det gledelige er at halvparten av disse tidligere hadde sosialstønad som inntektskilde. For Røros og Holtålen kommuner er nå antallet unge sosialhjelpsmottakere halvert siden 1. januar 2019. Tallene fra Os kommune foreligger ikke ennå, fordi de er ikke ble innlemmet i NAV-kontoret før i år.

Ett av suksesskriteriene er at næringslivet i våre tre kommuner viser samfunnsansvar og stiller opp for de som kanskje har hull i CVen, mangler arbeidserfaring eller har falt ut av skolen. Denne innsatsen fra arbeidsgiverne kommer alle parter til gode, og vi i NAV er takknemlige for åpenheten som vises!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...